Top 10 Campaigns for Fall-Winter 2009/2010

Jag är en sådan person som älskar modekampanjer och marknadsföring. Tycker att det är jätte intressant, allt från valet av casting-/produktionsbolag, modell, fotograf, stylist, make-up artist till plats av plåtning, bakrund, rekvisita, redigering, etc och såklart - hur bra det säljer. Att bläddra igenom en tidning och se kampanj efter kampanj från olika modehus kan jag göra i timmar. Denna rakning är väldigt svår då det finns väldigt många kampanjer och speciellt många bra. Det kommer även komma en rakning för "fragrance campaigns only" men här är nu Tio-i-Top bästa kampanjer för Fall-Wainter 2009/2010 ( #10-#20 kommer snart):


10.
Moschino
Fotograf: Tom Munro
Modeller: Constance Jablonski
Davidoff kommenterar: Constance kunde inte vara ett självklarare alternativ till kampanjen. Hon passar verkligen i Moschino's styling och scensättning. 9. Armani Jeans
Fotograf: Takay
Modeller: Danny Schwars och Isabella Oelz
Davidoff kommenterar: Finns bara en sak att säga - SEX SÄLJER!8.
Giorgio Armani
Fotograf: Mert Alas and Marcus Piggott
Modeller: Raquel Zimmermann
Davidoff kommenterar: Klassikt mode kommer alltid vara tidlös. Även om kläderna är inovativa så tänker men klassikt mode.7.
Emanuel Ungaro
Fotograf: Patrice Stable
Modeller: Aminata Niaria och Skye Stracke
Davidoff kommenterar: Aminata och Skye lyckas verkligen förmedla känsla av en ung, chic, trendig och kaxig stil. Att dem sitter/ligger och hänger gör så mycket för den känslan.6. Chloé
Fotograf: Mikael Jansson
Modeller: Karlie Kloss, Kasia Struss och Sigrid Ågren
Davidoff kommenterar: Här har fokus lagts på plaggen och det är faktiskt dem skall säljas. Valet av plats för plåtning är utmärkt med tanke på klädernas färger och hårstyling är klockren.


5. 
Granfraco Ferré
Fotograf: Stefano Moro
Modeller: Karolin Wolter
Davidoff kommenterar: Karolin's ansikte, med den där ljusättningen, i dem där kläderna...ger en rysningar.4.
Mulberry
Fotograf: Steven Meisel
Modeller: Irina Kulikova och Kasia Struss
Davidoff kommenterar: Den är kampanjen skriker "fashion , fashion and fashion". Men tänker "lämna vad som helst men aldrig din Mulberrry"3. Givenchy
Fotograf: Mert Alas and Marcus Piggott
Modeller: Iris Struebegger, Leonor Sherrer, Mariacarla Boscono och Ranya Mordanova.
Davidoff kommenterar: Gillar de udda valet av modeller och tycker att det funkar väldigt bra. Här sälj inte bara kläder, utan även ett helt koncept.2.
Phi
Fotograf: Steven Meisel
Modeller: Anna Selezneva, Natasha Poly och Sasha Pivovarova
Davidoff kommenterar: Bästa valet av modeller för kollektionen och inte förvånansvärt att alla är ryskor. Perfekt med så enkel sceografi när kläderna och modellerna är så enastående.1.
Dolce & Gabbana
Fotograf: Steven Klein
Modeller: Edita Vilkeviciute, Heidi Mount och Mariacarla Boscono
Davidoff kommenterar: Dolce & Gabbana är kända för att alltid producera väldigt bra kampanjer och nu har dem gjort det igen. Förutom de snygga kläderna så har valet av modeller, styling, ljussättning och scenografi gjort att modehuset förtjänar en första plats.

Comments

Please Leave a Comment:

Name/Alias:
Remember Me

E-Mail: (Will Not be Published)

Your Blog:

Your Comment:

Trackback