thihihih...busigt!

Tihiihihihi nu har jag varit lite busig. Annonsen vart för mycket så istället gick jag ut med hundarna och rökte en kvälls spliff...hihihi busigt värre...ajja hopas ni har en trevlig så hörs vi senare eller imorgon...nu ska jag busa vidare...


rich vs poor

Nu är jag tillbaka på Värmdö efter skol-/arbetsveckans första dag. Är ju som sagt egentligen ledig på måndagar men idag hade vi information om UF. Efter mötet satt jag och Michelle jobbade på hela dagen. Det gick ganska bra och vi hann fatta en del viktiga beslut vilket känns jätteskönt. Ikväll ska jag fixa lite med annonser för blocket eftersom jag måste sälja en massa designer saker för att at ha råd att kunna betala mina räkningar. Tänk er, förra året kunde man lätt spender 2000-4000 SEK per dag på en massa gott och fint (en del onödigt också) men nu måste man sälja allt man äger för att ha tak ovenför huvudet och mat på bordet. Tragiskt att jag är så dålig med personligekonomi. Men en sak ska ni iallafall vet, snart är jag på benen igen och då ska jag visa vad jag går för! I'm true mother fucking artist! Är snart tillbaka igen och ska senare visa er annonsen med allt jag säljer. Ni som handlar genom bloggen får ju såklart bloggrabatt.


Dagens theones2watch



Namn: Marina Serbul
Mått: 177/84/60/89cm
Hår/Ögon: Blond/Blå
Född: 8 February 1993, Pirita, Moldavien
Agenturer: Mandarina Models (Bukarest), IMG Paris (Paris), IMG Milano (Milano), IMG (New York), IMG London (London)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: I'm in LOOOVE! Major, a new star is born. Den här tjejen kan verkligen gå långt!


Har företagsmöte

Just nu sitter jag i skolan och har företagsmöte. Ska vara här ett par timmar och jobba med Michelle. Kom förvånansvärt upp i tid imorse. Efter vi har jobbet blir det till Värmdö för att fixa allt med flytten imorgon. Vi hörs snart!


Pivovarova and Erichsen - Live from New York






Magasin: V Magazine
Utgåva: September 2009
Fotograf: Mario Sorrenti
Modell: Sasha Pivovarova (@IMG) och Freja Beha Erichsen (@IMG)
Stylist: Jane How

Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Väldigt snyggt och annorlunda modereportage. Har nog inte sett mycket som liknar det här. Sasha och Freja går också riktigt bra ihop.


Tillbaks från stan

Nu har jag precis kommit tillbaks från min lilla tur i stan. Träffade som sagt först Åsa vid 16:15 och sen lämnade jag av henne vid hennes tåg 17:05. Jag tog en öl och hon en chockladkaka på "O'Learys" inne på centralen. Vid 18:20 träffade jag Chaimae i Vasaparken och där satt vi och hängde en stund. Det är ju ramadan för henne just nu så vi drog inte till Kungshallarna förän 20:00 och åt middag. Imorgon är jag egentligen ledig men vi har möte om UF på skolan som jag skulle behöva gå på. Men vi får se om jag orkar gör det.


Dagens lunch, smaskig smörgåstårta. Sjukt mycket kalorier men sjukt gott!


Åsa i hennes otroooligt snygga, heta och trendig outfit...höll på att garva ihjäl mig när jag såg henne. Söt var hon iallafall i sin något förstora och gröna uniform. 


Söta Chaimae och hennes kycklingwok.


Jag åt wokade nudlar med kyckling coh räkor, mums!


Casting Directors

Det är nog många av er som inte vet vad en casting director är/gör, men det ska jag förklara för er. En casting director är den som har hand om och leder castingar för olika jobb. Alltså väljer modeller och/eller talanger för ett jobb. När jag pratar om casting directors menar jag dem som castar för olika modelljobb men självklart finns det casting directors som castar för film, tv, reklam osv. Jag har varit väldigt intresserad att tag på att jobba med casting och produktion inom modebranschen. Men som med mycket annat måste man välja och det finns ju en massa saker jag vill göra inom mode. Funderar iallafall på försöka få något litet jobb som relaterar eller är inom casting och produktion när jag kommer tillbaka till London. Vill ju iallafall hemskt gärna testa på det. Här i Sverige tror jag bara ett finns en person/ett företag som endast sysslar med sånt. Finns ju inte så mycket pengar inom svenska modebranschen. Att vara casting director är nog mycket svårare än folk kan tro. Det är faktiskt väldigt viktigt att välja rätt modeller för olika jobb. Det är flera aspekter och detaljer som andra människor inte ser eller märker, som istället uppfattas av casting directorn. Hade egentligen tänkt publicera en intervju med casting directorn Michelle Lee från KCD (casting company) i New York, men youtube+blogg.se=går inte ihop just nu. Den finns iallafall här (tre delar).



Utmärkt casting av allas våran Russell Marsh. Han är förmodligen modebranschen's mest inflyttesrika casting director. Här för Prada Fall/Winter 2009-2010

 

 

 


Karl Lagerfeld Fall/Winter 2009-2010





Som ni alla vet plåter Karl Lagerfeld sina egna kampanjer. Detta gäller även såklart modehusen Chanel och Fendi som han är chefdesigner för. Man kan väl inte ritkigt säga att är lika bra fotograf som designer men den här gången har han iallafall lyckats. Sigrid ser jättebra i kampanjen dock tycker jag att Mr Lagerfeld ska välja en ny herrmodell som sin "muse," för Brad börjar bli lite uttjatad i Lagerfeld sammanhang. Men kampanjen är riktigt snygg!

Fotograf: Karl Lagerfeld
Modeller: Sigrid Ågren (@Elite) och Brad Kroenig (@Success)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Godmorgon söndag!

Nu har jag varit vaken i en timme. Solen skinner ute men det blåser lite grann. Ska snart ringa Åsa för vi ska ju försöka ses lite idag innan hennes permission är över. Sitter just nu kollar på "Tyra Banks Show" som idag handar om facebook, twitter och var femte minut är det reklam för att "become a fan" av hennes egna facebook-sida haha, typiskt henne. Nu ska jag ta min andra morgoncigarett!


Åsa i vanliga fall - men idag är hon fri!!


Show Package's Spring/Summer 2010

Eftersom New York fashion week startar den 10 September har det återligen blivit dags för "show package's". New York är ju den modevecka som drar igång alla de fyra stora modeveckorna. Efter New York blir det London, sen kommer Milano och sist men inte minst, Paris. " Show package's" innehåller set cards (visitkort) av alla modeller från respektive agentur som ska delta/är tillgänglig under modeveckan. Agenturerna brukar ofta anstränga sig lite extra för setcardsen och arrangerar till och med ibland särskilda plåtningar bara för korten. Layouten och designen på korten brukar ofta var väldigt genomtäkta för att synas och marknadsföra sig. Här är några av dem "show package's" som har kommit ut än så länge:


Supreme Management



DNA Model Management



Marilyn Model Management



Major Model Management



I Danderyd

Nu är jag i Danderyd hemma hos min moster. Jag har precis avnjutit årets första kräftor och gott var det verkligen. Som ni vet så älskar jag allt som kommer från havet. Har insett att jag blivit lite dålig på att publicera personliga bilder här i bloggen men lovar en förändring när det gäller den fronten. Har ju alltid med mig scoutingkameran så att oftare ta lite andra bilder från sitt liv borde jag aboslut kunna göra. Börjar känna mig lite småtrött så att sängdags ligger inte allt långt ifrån på schemat. Fick en förgrågan om det går bra att mejla mig bilder ifall man är intresserad av att bli modell och det går alldeles utmärkt. Man ska då ta ett par enkla polaroids (bilder) där man inte bär smink och helst har håret uppsat (åtminstone så att det inte tänker ansiktet). Jag brukar föredra en helkroppsbild, tre ansiktsbilder där åtminstone en av dem är vinklad lite åt sidan men ögonen ska ändå titta in kameran. Sen ska man inte posa så mycket som många tror att man ska göra utan se helt vanlig och naturlig ut. Bifoga även namn, längd, ålder vart du kommer ifrån och kontaktuppgifter (iallafall om du är intresserad av joina agenturen jag jobbar för).

Skicka ansökan


Ett ganska bra exempel. Men man ska tänka på att det är ett composite/set card och då kanske modellen posar lite mer. Dessutom vill jag ha mer "headshots" (bilder på ansiktet). 

 


Lite dålig uppdatering

Sorry att jag inte uppdaterade igår kväll, men hade inte tillgång till någon dator. Träffade iallafall inte Angelica eftersom hon så snällt dissade mig som vanligt. Istället åkte jag förbi Eleonor på Söder en sväng och tog ett par glas vin innan hon skulle börja jobba vid 20:00. Det var trevligt att träffa henne, synd bara att vi inte hinner ses så ofta. Hon har en vit månad/period just så hon varken dricker eller gör andra saker. Lite tråkigt men hoppas hon är tillbaka snart. Efter det åkte jag till Värmdö där Gert och Ginger hade bjudit in gäster. Drack ett par glas vin där också innan jag gick och la mig. Vaknade ganska tidigt idag och satt mest sedan och segade. Stack in till stan vid 14:00 för att möta Jeanette i Tantolunden en stund. Hon var ganska bakis från igår så vi satt mest och små hängde medans hon åt. Vid 17:00 stack jag till Jossan's jobb (Stockholmmässan) och satt och väntade på henne i en timme. Hon slutade 18:30 och sen stack vi hem till henne där jag är just nu. Vi sitter bara och tråkar ut oss eftersom hon ska jobba imorgon. Jag ska åka till min moster igen om stund och sen får vi se vad som händer imorgon. Har iallafall inplanerat att träffa Åsa och Chaimae en stund. Har ni haft en rolig helg hittils?


Black Beauties

Så var det fredag igen. Vanligtvis är jag inte jätte fan av fredagar men idag känns det helt okej. Sov ju hos Emilia igår och åkte ute till Värmdö vid 08:00 imorse (samtidigt som hon skulle till skolan). Vad där och, tvättade kläder samt städade undan lite. Nu är jag i skolan och ska ha svenska till 14:50 och sen engelska till 16:00. Ska förmodligen träffa Angelica sen och pimpla lite vin, sjukt gott! Sen måste jag förbi Jossan och hämta post där eventuellt Åsa kommer vara. TheOnes2Watch har inte kommit idag men ni får det här istället:



Magasin: I-D Magazine
Utgåva: September 2009
Fotograf: Emma Summerton
Modell: Arlenis Sosa (@Models1), Chanel Iman, (@Viva London), Jourdan Dunn (@Storm Model Management), Sessilee Lopez (@Elite London)
Stylist: Edward Enninful

Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: I-D gör en "Italian Vogue" med bara svarta modeller. Lovely cover med mode branchens mest framgånsrika svarta modeller. Älskar bakrunden tillv alet av smink, styling och modeller. Must have the magazine NOW!



Vad f*n är det här?





Ja, det kan man verkligen fråga sig. Om ni tittar noggrant så ser ni att det är jättestor spindel (iallafall för att vara en kloak spindel i Sverige). Är inte särskilt rädd för småkrypp men hoppade till rejält när jag såg den i handfatetet (hemma hos min monster) när jag skulle tvätta händerna igår. Den var riktigt hårig och såg sådär ilsken ut som spindlar brukar göra. Stackarn kom inte upp heller. Nog talat om en spindel, efter skolan igår åkte jag Trollbäcken för att skriva på hyreskontraktet, betala hyran och få nycklar. Så nu är man inte bostadslös längra. Dock hade bådde boendet, hyran och läget kunnat varit bättre. Efteråt åkte jag som sagt till min monster där jag somnade riktigt tidigt. Hade planerat att se dokumentären om modehuset Chanel och Karl Lagerfeldt men somnade redan vid 22:00 iväntan på programmet, synd. Imorse vaknade jag vid 09:30 begav med sig mot stan där jag skulle träffa en kvinna som skulle köpa mitt gammla tennisracket (blev ju aldrig någonting av min förutspåtta "Björn Borg karriär"). Fick 400 SEK för det som ska gå till räkningar/skulder. Vid tolv möte jag upp Sandra, Elina och Michelle för att vi skulle kunna ha ett lunchmöte angående företaget. Det fick bli McDonald's, kanske inte det mest seriösa stället men det är gott, snabbt och billigt. Resterande dag på skolan arbetade jag med affärsplanen. Vid 17:45, som sista människorna på skolan, skildes jag och Elina. Jag åkte till Västertorp för att träffa Emilia. Hon gav mig tillbaka pengarna som hon var skyldig mig och bjöd mig på Pizza (ytterligare en onyttig dag). Ska sova här inatt så nu blir det te och någon "Beck" film. Guten nacht!

right now on anna bittons's board




Major, eller hur? Anna Britton's är av New York mest framgångsrika casting directors (dem som väljer modeller för olika jobb). Ser ni namnen på hennes board, det är liksom alla mega modeller just nu. Tänk att få träffa alla i verkligheten, snacka om nervös man skulle vara. Det är så kul också att se hur ser ut på vanliga bilder, det vill säga utan make-up och retouch. Min favorit hemsida, models.com har gjort en intervju med ex-modellen, numera casting director på "establishment casting" som ni kan läsa här


i wish i'd been there...



Detta måste ha varit en av de bästa live spelningarna någonsin. Älskar Daft Punk! Synd att dem har upphört, WE NEED THEM BACK!




Strax tillbaka

Är strax tillbaka. Måste planera lite med företaget nu. Förlåt att jag inte bloggade igår kväll men var alldeles för trött och hade dessutom knappt någon tillgång till dator.

Dagens TheOnes2Watch



Namn: Brianna Gauthier
Mått: 178/81/61/86cm
Hår/Ögon: Ljusbrun/Brun
Född: 13 September 1994, Greenfield Park, Quebec, Canada
Agenturer: Next Canada (Montreal/Toronto), 1 Model Management (New York)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Intressant, intressant. Väldigt hälsosam också!

Sitter i skolan

Hann precis upp i tid till skolan imorse med. Hade förberett mig med att duscha igår kväll ifall jag inte skulle hinna på morgonen. Dagens första lektion var "Textil & Konfektion B" som varade i fyra timmar. Vi har fått design briefen/uppdraget till kursen och som vanligt ska vi göra en hel kollektion från scratch. Vi har inte så mycket tid (visning den 6:e november) men det är mycket saker/moment som ska göras/genomföras. Jag har lite olika idéer men ska tänka igenom på vad jag i slutändan väljer för den här kursen. Hittade ett jättesnyggt tyg inne på Tygvaruhuset igår som jag direkt förälskade mig i. Nu har jag haft ett glapp sedan 12:20 och klockan 16:30 är det mentorstid. Har varit jätte hungrig sedan igår eftermiddag och smällt i mig en massa onyttig mat sen dess (tro mig, ni vill inte vet vad och hur mycket). Förstår egentligen inte varför och känner mig jätte uppblåst nu. Efter skolan ska jag träffa min hyresvärd och betala in hyran samt skriva kontrakt. Ikväll ska jag sedan till min moster för att hälsa på henne.


Vad tycker ni om tyget? Visst är det snyggt och det går och göra en hel del snygga saker med det. Men frågan är bara...


Dolce & Gabbana Fall 2009 Ready-to-Wear 
...om det inte blir lite för mycket Dolce & Gabbana Fall/Winter 2009-2010?

Dagens andra TheOnes2Watch



Namn: Egle Vaitekenaite
Mått: 173/79/58/88cm
Hår/Ögon: Brun/Grön
Född: 15 December 1992, Vilnius, Lettland
Agenturer: Supermodels Model Management (Kaunas/Vilnius, Lettland)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Enda problemet är längden, förhoppningsvis växer hon till sig lite grann. Förutom det är det love, love, love...


Dagens TheOnes2Watch

Eliza Duca

Namn: Eliza Duca
Mått: 180/87/62/91cm
Hår/Ögon: Brun/Grön
Född: 16 November 1992, Chisinau, Moldavien
Agenturer: Mandarina Models (Bukarest), Place Models (Hamburg)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Lovely, ska bli intressant att se mer av henne!





Har träffat Harry Potter igen

Håller just nu på att rensa och packa min saker. Har insett att vi människor hamstrar alldels för mycket saker/onödiga saker. Har hittat en massa skit som jag undrar hur de ens hamnade bland mina grejer Jag tog inte ens med mig hälften av alla värdelösa ägodelar jag har (resten är kvar hos Jossan), men ändå är det hur mycket saker som helst. Man skulle nästan kunna ha en liten loppis. Någon som är intresserad av en Louis Vuitton eller Fendi neccesär? Överblivna ballonger från förra årets födelsedagskalas? Video med mig i en gammal Lasse Kühlers dansshow? Hur som helst har jag för en stund sen avnjutit en jättegod kyckling satay med ris till middag. På bussresan påväg tillbaka till Värmdö  från skolan träffade jag på "Harry Potter" (Daniel, ser exakt ut som Harry Potter), som glatt hoppade in brivid mig. Det är redan illa när man träffar lärare utanför skolan men gammla ex-lärare är värre. Han var iallafall vår lärare i Naturkunskap men fick sparken på grund ut av ett mass mejl angående den dåliga skolledningen som han skickade ut till alla elever. En underlig människa det där men trevlig och han gav mig ett MVG i naturkunskap för världens skit uppsats om modepälsar. Han var ganska nyfiken, började ställa en massa frågor om skolan och skolledningen. Tydligen jobbar han på muskgymnasiet i Liljeholmen just nu. Iallafall ska jag gå ut med Blixten nu och sen fortsätta med packningen. Ska träffa min nya hyresvärd imorgon och betala hyran, men flyttar inte in för en på måndag.


En av favoriterna just nu...



Use Somebody - Kings of Leon


Dagens TheOnes2Watch

Evelien Reijnders by Yorick Nubé

Namn: Evelien Reijnders
Mått: 173/80/61/88cm
Hår/Ögon: Blond/Blå
Född: 29 September 1995, Nederländerna
Agenturer: Micha Models (Amsterdam)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Lite kort och lite ung. Hoppas hon växer sig till så kanske det blir något. Behöver egentligen se mer av henne för att bedöma. 



Käkat lunch

Nu har jag avslutat dagens alla (två) lektioner. Idrottenns lektionen bestod av att Elin (lärarinnan) höll ett sedvanligt föredrag om kursplanering och mål, sjukt tråkigt. Är fortfarande kvar på skolan tills jag kommit på vad jag ska göra resten av dagen. Har messat min chef för att se om hon behöver mig. Är ganska trött min vill bara jobba en massa nu. Åkter jag till Värmdö finns det stor risk att jag inte tar mig tillbaka och jag pallar inte spendera resten av dagen där. Jag, Elina och Michelle har precis käkat lunch på McDonald's här i Sickla. Dem två har ett par fler lektioner i eftermiddag men just nu har dem ett par timmars uppehåll. Nu ska vi fortsätta planeringen av företaget.

Är i skolan

Godmorgon! Är någon/några anna/andra vakna?

Höll på att försova mig imorse men hann upp i sista sekund. Hann dock varken duscha, borsta tänderna eller fixa iordning mig och bär dessutom exakt samma kläder som igår så jag känner mig ganska äcklig. Träffade Sophie och lilla söta Signe (Sophie's dotter) på bussen, som var påväg till dagis respektive skola. Kom bara 10 minuter försent till en jättetråkig lektion. Just nu sitter vi modesalen och planerar vårt UF-företag innan vår nästa lektion (Idrott och Hälsa A) som börjar klockan 11:00. Får se vad som händer resten av dagen, vi hörs snart igen!


Skolan ateljé och modesal.

Karlie Kloss in "top coats"













Magasin: American Vogue
Utgåva: September 2009
Fotograf: David Sims
Modell: Karlie Kloss (@Next Models NY)
Stylist: Tonne Goodman

Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Karlie ser som vanligt otroligt snygg och fashion ut. Den tjejen kan posa och vet hur en modell arbetar. Grymt bra styling också och håret känns innovativt. Dags tjejer att välja kappa, frågan är bara vilken?

Interview with Kayt Jones

Kayt Jones Interview

Intressant intervju med modefotografen Kayt Jones på models.com. Läs den här!


Ska sova hos Jossan

Nu har vi proppat i oss alla god saker och sett på kult filmen "Jurassic Park". Är någon som har sett den och kommer ihåg den? Det vart lite försent att dra tillbaka till Värmdö och dessutom börjar jag ganska tidigt imorgon så Jossan sa att det var okej att jag sov över här. Har bara en lektion (Fackteckning B) imorgon som är mellan 08:30-09:30. Beroende på hur ofräsch jag känner mig blir valet mellan scouting resterande tiden av dagen eller till Värmdö för att fräsha upp mig. Risken är att om jag åker till Värmdö att jag inte åker tillbaka och då kommer jag få panik. Vill bara flytta till mitt egna ställe så att jag slipper känna mig som en börda hela tiden. Måste dessutom fokusera på att hova in pengar så att jag kan betala alla räkningar och skulder. Life sucks when you're poor!


Förklaring till "vaken igen"

Jag har fått en del hård kritik på "Vaken igen" som skrevs igår morse. Vill bara förklara den nedersta delen med youtube videon "Pro Ana Party Slammma'" bildtexten "Här är en låt för er morgontrötta och som åt för mycket mat eller snacks igår!". Kan börja med att säga att jag inte trodde folk skulle ta den delen på allvar och istället fatta ironin i det hela. Dock kan jag förstå att folk kan ha tagit illa upp och tar åt sig. Det hela var en ironi till mitt gammla förflutna i den unga tonåren, då jag själv led av grova ätstörningar (kan man inte tro idag även fast en liten del fortfarande finns kvar). Jag stödjer ABOSLUT INTE Pro Ana-rörelsen och ser anorexia och andra ätstörningar som en allvarlig sjukdom. Jag kan känna att det kanske var dumt att ens lägga in det från början eftersom ätstörningar är ett sånt kännsligt ämne, men jag trodde folk skulle förstå och inte ta det på allvar. Tänker inte ändra eller tabort inlägget, för vad som är historia har varit och det ska man låta vara. Jag ber om ursäkt till alla som kan ha tagit illa vid sig och kännt sig träffade/sårade, men framförallt till Damla. Vill bara reda ut den här saken innan folk tror att jag stödjer något jag absolut inte tycker är okej. Ätstörningar är ingen lek eller något som dyker upp ibland, det är en allvarlig sjukdom som påverkar hela ens liv (om inte andras också). Det finns flera hundratusen där ute som lider av det och vissa går så långt att dem dör. Men det finns hjälp att få och man kan bli frisk. Här är en fin men sorglig låt/video om anorexia:


Dagens TheOnes2Watch

Juliya Julay

Namn: Juliya Julay
Mått: 175/85/60/89cm
Hår/Ögon: Ljusbrun/Blå
Född: 18 Mars 1992, Ukraina
Agenturer: Art-Podium Model Agency (Odessa),  Satoru Japan (Tokyo)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Vackra ögon, men that's it.

Middag hemma hos Jossan och Martin

Nu börjar veckan första dag lida mot sitt slut. Jag kom till skola vid 12:45 och fixade lite saker som jag behövde orda. Sen åkte jag hem till Jossan för hämta min kamera och tandbroste. Vid 15:00 var jag tvungen att åka tillbaka till skolan eftersom jag skulle ha en engelska lektion 16:15. Det visade sig att vi var minst 45 stycken i klassen på en lärare. Kaos bröt ut när folk fick reda på att det kunde bli ytterliggare 20 stycken och att dem redan nu var tvungna att kapa ner klassen till 30 stycken. I vilket fall som helst varade bara lektionen i 10 minuter (vi fyllde bara i närvarorapporten). Lite dsåligt eftersom vissa av oss hade åkt ditt bara för engelskan och andra hade haft flera timmars glapp innan de senaste lektionen. Efter engelskan åkte jag in till city och möte upp min chef Maria för lite scouting. Vi hittade två tjejer, vilket den ena av dem redan var signad med en lite skit agentur. Den andra såg okej ut men borde i Spanien med sina svenska föräldrar. Vi hittade alltså inga stjäror. Just nu sitter jag hemma hos Jossan efter ha varit och handlat mat. Det blir pommes, grillad kyckling och beanaisesås till middag. Till efterätt blir det muffins och chips med dipp. Vi ska säkert dega ner oss med någon/några filmer till allt gott och fettigt. Hörs snart!


Solen Skiner, himlen är blå

Precis så är det nu, hoppas bara det inte blir för varmt idag. Vaknade vid 09:00 imorse och gick sedan direkt ut för en morgon cigarett i den fina trädgården. Har precis nu duschat, klätt på mig och ätit frukost. Nu ska jag strax börja gå mot bussen som först ska ta mig till skolan där jag ska hämta upp min rikskupong (haha fetto). Den första lektionen börjar inte förens klockan 14:50 så antingen blir det scouting ett par timmar eller hem till Jossan eftersom jag glömde kameran där igår. Hon är ledig idag och dessutom är hon skyldig mig 50 SEK. Har även ringt till försäkringsbolaget och anmält den f*ckade datorn, så om ett par dagar ska dem höra av sig. Hoppas det går fort, är i desperat behov av en egen dator. Jag får se vad som händer ikväll, blir ju lite rastlös när jag inte har mycket jobb eller skola. TheOne2Watch kommer lite senare så då får se vem det är vi ska hålla utsikt efter. Bloggar senare när jag har en dator igen.


Ja, Catherine, hoppas det inte blir för varmt idag...

Tillbaka på Värmdö och snart ny vecka

Nu har jag kommit tillbaka till Värmdö för en liten stund sen. Kommunalresan hit tog alldeles för lång tid men jag hade "Dazed & Confused" och "Elle" att läsa (läser in Elle vanligtvis!) iallafall. Jossan bjöd på stekta korvar och pommes till middag och vi såg på filmerna "Signs" och "Ironman". Hade aldrig sett förstnämda men den var helt okej, kanske lite långtråkig och för få meningsfulla/intressanta scener. Nu ska jag snart se klar på "Wallander" filmen och sen så blir det att sova. Det är ju en ny vecka imorgon vilket alltid känns bra. Känner mig 100% taggad inför jobbet, skolan och UF-företaget. Imorgon ska jag även ringa försäkringsbolaget och skälla ut dem tills jag får en nya dator med detsamma (ni anar inte hur mycket aggressioner jag har angående datorn). Hoppas ni har haft en trevlig helg och ser framåt på en ny vecka!

Lara Stone är sjukt snygg!

Let me introduce you to Florian

Update (240809): Florian är fortfarande under development och ska därför hållas hemlig ett tag.
 
Här är killen som jag och Maria scoutade på Topman i torsdags. Han heter Florian, är 18 år (visst ser han äldre), är 185 cm lång och kommer från Österrike. Nu är han signad med agenturen, som även blir hans mother agency och nästa uppgift blir att placera hoom utomlands. Mitt förslag är MGM (Marilyn Agency) eller Success i Paris, I love Models eller Elite Homme i Milano, MGM eller Ford i New York, Storm Models eller FM Agency i London och Modelwerk eller Mega Model agency I Hamburg. Vi får se vad som händer, mer ino kommer. Vad tycker ni då? Lite stolt måste man ju få vara, speciellt med tanke på att jag scoutar tjejer annars.

Jossan har köpt nya inventarier

Nu har jag varit ute och scoutat ine i stan. Det var helt dött ute, förmodligen efter som det är helgen före löning, så tyvärr hittade jag ingen. Gick bland annat inne på Zara för att söka lyckan och hittade då en rea hög där jag lyckades gräva fram två snygga svarta tröjor för endasr 79 SEK styck, riktigt kap. Jag som hatar och shoppa och speciellt till mig själv lyckades för än gåg skull hitta något snyggt som passade mig. Var även inne på Dressmann i Mölnvik (Värmdö) där Giger köpte ett par chinos, en t-shirt och en massa strumpor till mig - allt i svart. Ska försöka klä mig mer uppklätt och fashion nu ibland, eftersom jag jobbar inom mode och startat UF-företag. Just nu sitter jag hemma hos Jossan som har köpt ny tv-bänkar, vardagsrumsbord och en Samsung 50" tv. Dem ska köpa ny soffa nästa månad också så snyggt blir det.


Jossan är som valigt lat och äter hellre ostbågar än att hjälpa till.


Martin ville också ha lite medans han skruvade.



Maria körde precis hit.


Miss Polevshchikova



Namn: Natasha Poly (egentligen Polevshchikova)
Mått: 178/85/60/89cm/s39
Hår/Ögon: Mörkblond/Grön
Född: 12 Juli 1985, Perm, Ryssland
Upptäckt/Scoutad: Upptäckt genom en ryskmodell tävling.
Agenturer: Women Paris (Paris), Women Milan (Milano), Women Model Management (New York), Select Model Management (London), Mega Model Agency (Hamburg), Traffic Models (Barcelona), Scoop Models (Köpenhamn)
Jobb/Kampanjer i Urval: Jil Sander Campaign Preview F/W 09, Phi F/W 09, Gucci F/W 09, Jil Sander S/S 09 (Jil Sander, CK Jeans S/S 09, Joop S/S 09, Gucci S/S 09, Blumarine S/S 09, Missoni S/S 09, Balmain F/W 08
Models.com Rankning (230809): #2
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar:
Ett av dem mest vanliga ansikten på catwalken sen ett antal år tillbaka. Cheekbones to die for, we all love Natasha Poly! 

Vaken igen

Vaknade för ca en timme sen. Skönt att jag lyckats ställa om dyngnet men tråkigt att mitt festliv har dött ut etfersom jag vaknar 09:50 på en söndag morgon. Just nu ligger jag bara i sängen och latar mig men ska nog snart börja fixa iordning mig. Ska ju som sagt till stan och scouta och sen hem till Jossan. Idag är det iallafall solv och fint väder tillskillnad från igår då det rengnade. Försökte precis logga in på skoldatabasen för att se mitt schema men Anna i receptionen måste ha givit mig fel lösenord eller något för jag kommer inte in. Tur som är så vet jag iallafall ungefär när jag börjar imorgon (10:00 eller 14:50), undra vilken man ska satsa på?


Här är en låt för er morgontrötta och som åt för mycket mat eller snacks igår!



Good night



Nu blir det godnatt. Är jättetrött nu och ligger i sängen och gäspar. Det blir "Wallander - Kuriren" som blir filmen att sova till.

Lyssna på låten och så önskar jag er alla godnatt!


Fler läsare

Ska snart ner och ta upp mitt "skräp" som jag oförsiktigt och desperat slängde ut på golvet när jag letade efter kvittot till datorn. Kollade precis min besöskstatestik och såg till min lycka att jag börjar få alltfler frequent readers. Antar att de flesta är kompisar men om folk hjälper att åtminstone få minst tusen läsare till min blogg innan september är slut så lovar jag att sluta spamma facebook med min bloggadress. Det borde ju egentligen inte vara något problem, bloggen är ju major och fierce, right? Dock har jag blivit sämre på att uppdatera under vardagar men när jag har krävt en ny dator av Elgiganten blir det ändring på det. Har för en stund sen haft mitt sedvanliga dags fyllesnack med Jill. Som vanligt bamblar vi om ingenting och talar alltid engelska när vi är fulla (vilket någon av oss är varje dag). Saknar Jill och vårat häng med vinflaskor och annat smått och gått...får ta och åka upp till henne i Luleå (om hon inte kommer till Stockholm) innan vi ses tillsammans i London igen.



Nåhåhå...Jill ska alltid anstränga sig till max med vinet! Jill och vittvin, kan livet blir bättre än så? Till vänster ser ni modellen Daniel som vi brukade hänga med i London. 

Sasha Pivovarova as a paper bag princess

w_sept_dior2

w_sept09_armani

w_sept09_prada

w_sept09_chanel

Magasin: W (Magazine)
Utgåva: September 2009
Fotograf: Craig McDean
Modell: Sasha Pivovarova (@IMG)
Stylist: Alex White

Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Allas våran ryska toppmodell, Sasha Pivovarova, iklädd lyxvarukassar med grymt snygg styling...kan det bli mycket bättre än så?

Cavalli Class Fall/Winter 2009-2010 Campaign





Jag har aldrig varit något stort fan av Roberto Cavalli. Visst gör han en del snygga kläder men hans stil är inte riktigt min smak, den kanske är lite för italiensk för mig. Denna underlinje (Cavalli Class), känner jag inte ens till och jag har inte ens sett hela kollektionen, men bilderna gör att jag blir intresserad av den. Kampanjen är snygg och jag gillar den, dock är jag inte så förtjust i när man mixar killar och tjejer i samma kampanjer. Men jag är nöjd med valet av modeller, alltid kul emd nya ansikten. Stylingen kunde ha varit lite bättre och varför har tjejerna olika hårstylingar? Men iscensättning är häftig och jag gillar norska Ragnhilde Jevne.

Fotograf: Mert Alas and Marcus Piggott
Modeller: Ragnhild Jevne, Sharon Van de Pas och Travis Hanson
Stylist: Katie Grand
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Canon EOS 400D till salu

Som ni kanske förstår så åkte jag aldrig till Emilia. Det vart för sent (hon och Amir ska jobba imorgon) och dessutom hade jag inga rena kläder. Just nu tråkar jag ut mig men jag gillar att ha tråkigt ibland, ganska skönt och avslappnanade. Surfar runt lite på nätet och jobbar lite med UF-företaget. Ska snart kolla på någon film och gå och lägga mig även fast det är lite tidigt för en lördag. Imorgon ska jag förmodligen träffa Jossan som har köpt nya möbler till sin soffa. Ska bli intressant hur det/kommer ser ut. Ska även försöka scouta lite så jag tänkta gå upp ganska tidigt och satsa på att vara i stan vid 12. Eftersom jag inte har så mycket pengar just nu säljer jag min Canon EOS 400D systemkamera. Annons finns på blocket men du/ni kan köpa den av mig här på bloggen. Säg till om ni är intresserade!


Grattis till körtkortet, Maria!

Maria har tagit körkortet för ett par dagar sen, så stort grattis till henne! Maria påpekade så fint på min facebook att jag glömt skriva ett inlägg om detta (som jag gjorde för Åsa)...innan jag ens visste om det! Men här har du Maria:




I wish I was in Paris



Tänk om man var i Paris nu...

La Vie en Rose - Edith Piaf


Bild update

Här är bildcollaget:




Snabb Update

Tänker köra en snabb update, har inte hänt så mycket men del bra grejer. Känns som att jag har blivit jätte dåligt på att uppdatera kontinuerligt. Igår vakande jag som sagt ganska sent och kom inte till skolan förän klockan 12:00. Satt och prata med Sandra, Elina och Michelle angående vårt UF-företag som vi har bestämt att starta. Klockan 13:00 var det tårtkalas (en vanlig sed på DG) i skolan men jag pratade istälett med en massa olika lärare om kurser och så. Efter skolan åkte jag in till stan och träffade Ajla (gick i samma årskurs som henne mellan 1-2:an). Passade även på att avnjuta en indisk lunch (tandori kyckling, ris och naanbröd) samt scouta. Dock gick inte scouting så bra och vid 17:00 var dags att åka och kolla på rummet. Rummet var jättefint, lite dyrt kanske men jag är ju ganska desperat nu så jag bestämde mig för att ta det, så från och med 1 September bor jag i Tyresö/Trollbäcken. Efteråt åkte jag till Jossan och betalade tillbaks pengarna som jag var skyldig henne samt umgick en stund. Senare på kvällen hade jag bestämt med Emilia att träffa henne och Amir så då bar åt mot Hägerstenåsen. Vi satt mest och kollade på en film och hängde allmänt. Det var också en hembeställd pizza och vitlöksbröd. Sova över hos Emilia så jag vart väckt klockan 07:30 för att hon skulle till jobbet. Stack tillbaks till Värmdö för att sova men det vart taldrig mer sömn så jag har varit vaken sen dess. Dock har jag fixat med en del saker så jag har inte riktigt hunnit uppdatera. Bland annat ringde jag Elgiganten eftersom dem hade sökt mig. Fick veta att det inte fanns några reservdelar till f*tt f*ck h*r a*us J*vla c* datorn och att den kunde skrotas gratis eller att jag fick betala en summa för att få tillbaka skiten. Whatta fuck liksom, dampade ur en stund och ringde sen försäkringsbolaget eftersom det var det ända sättet att få en ny dator/ersättning. Ska iallafall ringa tillbaks på måndag när jag har kvittot. Detta betyder att jag blir utan dator ett ta till vilket suger sjukt hårt och gör att jag vill utplåna hela Elgiganten. Ikväll tror jag att jag ska hem till Emilia igen och bara hänga. Orkar inte vara här ute och är dessutom förbannad och på dåligt humör. Ni får de senaste dagarnas bilder i ett bildcollage! (Se nästa inlägg) 

Btw en bra nyhet, förutom UF-företaget och boendet, är att jag har fått in min första scout (modell) på agenturen. Det var killen som jag och Maria scoutade häromdagen när jag sa att vi hittat två jättebra modeller. Publicerar bild, namn och info när han har hamnat på agenturens hemsida. Så det är jag iallafall glad över. Den andra socuten i mitt liv som blivit signad och den här är ruggit bra. Hoppas han får någon stor kampanj i framtiden, som Prada eller Gucci.

Senaste TheOnes2Watch (200809-210809)

210809



Namn: Alexa Yudina 
Mått: 177/75/61/89cm
Hår/Ögon: Mörkblond/Grön
Född: 13 September 1992, Moskva, Ryssland
Agenturer: AL Models (New York), Women Paris (Paris), Women Milan (Milano), Women Management (New York), Scoop Models (Köpenhamn)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: En stjärna är född, precis min typ av modell! Unik, flickig och skinny. Har redan hamnat på models.com och thefashionspot så karriären står framför hennes fötter.


200809

Emma Dumont

Namn: Emma Dumont
Mått: 178/79/61/89cm
Hår/Ögon: Ljusbrun/Hassel
Född: 15 November 1995, Seattle, Washington, USA
Agentur: Heffner Management (Seattle), Bravo Models (Tokyo)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Inte så jätte unikt ansikte men vacker och söt tjej. Ska bli intressant och se vad hon kan göra, hon är ju ganska ung.


Hemma hos bebis Jossan

 Nu har jag avklarat de mest av dagen. Just nu sitter jag hemma hos Jossan men ska dra till Emilia nu. Hörs strax igen när jag är där så ska jag berätta ett par roliga saker!


Gjort det igen

Jag har såklart försovit mig. Inte så rejält som man kan tro eftersom jag legat vaken en stund med jobb saker men började ju för en timme och 20 minuter sen. Måste hoppa in i duschen nu och sen kila mot bussen. TheOnes2Watch för både igår och idag kommer senare. Ska försöka uppdatera i skolan eller någonstans, annars så är jag ute hela dagen idag med. Ska på rumsvisning ute på Tyresö och hem till Jossan ikväll. Vi hörs iallafall!

Mobilbloggande funkar inte

Har insett att mobilbloggande inte funkar. Satt på bussen för några timmar sen och mobilbloggade. Skrev ett utförligt inlägg om min dag men såg precis att det inte kommit fram (S/F-uck). Orkar inte skriva om allt men tänker sammanfatta det kort ändå. Skolan var bara skit och onödig, fattar inte ens varör jag dök upp. Vi höll bara på med att fixa med ettornas aktiviteter och sen åkte vi treor till Hellasgården och körde brännboll och kubb. Klockan 15:00 möte jag upp min chef (Maria) för scouting. Det gick jättebra, vi hittade en tjej och kille som verkligen var major. Nu gäller det bara att se vad som händer med dem. Vid 19:30, efter scouting och ett glas vin tillsammans, åkte vi till Textil Högskolans visning på Scandic hotell vid medborgarplatsen eftersom vi hade modeller i visning. Det gick bra för våra modeller och kläderna var väldigt kreativa. Efteråt åkte jag tillbaka till Gert, vid 22:00 tiden, och tog ett par glas vin (är inne på mitt sista just nu). Nu ska jag strax försöka sova eftersom jag ska upp imorgon (idag). Hoppas ni hade en bra dag!

Försovit mig

Nu har jag gjort det igen, nämnligen försovit mig. Om 25 minuter börjar och jag vaknade precis för fem minuter sen. Ställde ju klockan på att ringa ett par gånger vid sju men måste totalt igonorerat singnalerna. Måste skynda mig nu. Vi hörs senare!

Förvarning

Nu är jag jättetrött och ska alldeles strax sova (har redan gått och lagt mig). Tänkte bara förvarna om att det kan bli dålig uppdatering imorgon eftersom jag förmodligen kommer att vara utan dator under hela dagen. Dagen börjar med att jag måste upp vid 07:00 eftersom jag börjar 09:00. Vi ska som sagt har friluftsdag och ha olika töntiga aktiviteter för dem nya ettorna. Klockan 15:00 slutar jag och då ska jag möta upp mina chefer för att scouta till ungeför 19:00. Då ska vi nämnligen på Textil Högskolans modevsning eftersom vi har en del modeller i visningen så det ska bli kul att se. Sen lär det ju antingen bli en drink efteråt eller tillbaka till Värmdö. Godnatt och så hörs vi ASAP imorgon!

P.S. Har fått en till lägenhetsvisning inbokad, nämligen på fredags ute på Tyresö. Vi håller såklart tummarna igen!

Numero’s Sizzling September

shot_01_107_v2

shot_10_076_v2
shot_08_032_v2
nyumerogirls

Magasin: Numero
Utgåva: September 2009
Fotograf: Greg Kadel
Modell: R'el Dade (@Marilyn Agency) och Melodie Dagault (@Marilyn Agency)
Stylist: Patti Wilson

Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Legs to die for, I'm speechless...


Första skoldagen (gårdagen)

Började dagen med att försova mig trots att jag ställt i mobilens alarmklocka på att ringa X antal gånger. Det resulterade i att jag försenad kom inspringandes till skolans stora sal inför hela skolan, det var all eyes on me, pinsamt. Skoladagen var riktigt seg och onödig, 90% bestod åt att planer en aktivitet för ettornas friluftsdag imorgon. Innan lunchen träffade jag en ny jättetrevlig tjej vid namn Tova som jag hängde med resten av dagen. Vi drack några glasvin till lunch och trillade sedan in på skolan lite smått lulliga. Efter skolan (vid 15:00) åkte jag in till stan och scoutade en stund men hittade inte något. Åkte sen till Fridhemsplan och möte upp Emili, Fanny, Felicia och Therese på pizzeria. När dem hade ätit klart gick vi till Kronobergsparken där vi möte några pårökta killar som "vissa" av stod och snackade med i hundra år. Skit jobbigt att prata med människor som har rökt, det är bara okej när man själv gör det haha. När allas kissblåsor blev fulla gick vi hem till Felicia's fina lägenhet för att planer vad vi skulle göra aftonen till ära. Vi bestämde oss för att ringa Charlie (som jag och Therese träffade den där kvällen på stan) och det slutade med att vi (alla utom Felicia som kände sig dålig) åkte till hans pappas lägenhet i Solna festade. Efter en hel del tequila, vitt vin, cider och fyllemat beställde vi en onödigt dyr taxi (560 SEK) till Värmdö där vi alla slagade. Berusade som vi var lyckades vi väcka bägge hundarna och Gert som ingen av dem vart särskilt glada. Iallafall vaknade vi klockan 09:00 imorse och satte oss sedan i den fina trädgården och pratade sex i två timmar. Ginger, som inte alls var glad att jag tagit hit dem, körde dem sedan mot stan eftersom hon ändå skulle dit. Nu eftermiddag har jag inte gjort mycket eftersom varken min chef ringde och behövde mig och dessutom varit så trött. Egentligen skulle vi på en utställning om IKEA med skolan idag men jag pallade inte med så det vart en sjukanmälan skickad till Anna receptionen. Just nu sitter jag och klurar på om jag ska välja UF (ungt förtagande) eller projektarbete som storprojekt i år, eftersom vi måste välja något av dem innan fredag. Lutar mot UF eftrsom jag är grymt sugen på att starta eget företag och känner att det är min grej. Dock är det ganska svårt och för tillfället har jag varken pengar, tid eller samarbetspartners. Dessutom måste man vara tre-sju styckan i varje företag och det är bara jag just nu. Ska se om jag kan prata ihop mig med några. Har flera idéer men det lutar starkt åt en av dem. Kan inte avslöja vad det är förän jag har bestämt mig. Snart blir det grillad fläskkarré så jag måste kila iväg en stund. 


Mina nya klasskamrater, haha!


Elin Freiman var där.


Tova som kommer att bli min Agyness Deyn. Jättetrevlig och cool tjej.


Det snygga tjejgänget på pizzerian.


Fanny hade lungt snyggaste outfitten.


Party princesses...


Hot Babes!


Somliga var populära...


Vissa vart så pass tipsy att dem till varje pris skulle bära hatt...


Dagens TheOnes2Watch

Josephine Snel by Yorick Nubé

Namn: Josephine Snel
Mått: 178/85/63/89cm
Hår/Ögon: Blond/Blå
Född: 6 Oktober 1993, Nederländerna
Agentur: Another Agency (Amstelveen, Nederländerna )
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Jag älskar tjejer med fräknar och Josphine har msasvis av dem. Hon har väldigt vackert ansikte även fast det är ganska neutralt och ansiktsdragen inte är så unika. Dock gör ju fräknarna en stor fördel och hennes ögon ger en stark känsla/uttryck. Den här tjejen är också ganska "hälsosam" vilket många tycker är bra. Modeller från Nederländerna brukar det gå ganska bra för och Josphine lär ju inte vara ett undantag. Frågan är bara hos vilka agenturer man placerar henne? IMG? Storm? Marilyn?


Gårdagens TheOnes2Watch

Alexandra Ulesan

Namn: Alexandra Ulesan
Mått: 173/72/56/82cm
Hår/Ögon: Rödblond/Blå
Född: Februari 1996, Rumänien
Agentur: Best Models Romania (Rumänien)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Den här tjejen är ju väldigt ung. Tror att hon behöver något eller några år till för att växa till sig. Men snygg är hon, så det ska bli intressant och se vad som händer med henne.

Strax tillbaka

Förlåt för att jag inte hann uppdatera någonting igår men hade helt enkelt inte tillgång till någon dator på hela dagen. Försökte mobilblogga men inlägget kom inte fram. Ska snart berätta om vad som hänt och visa bilder samt publicera "TheOnes2Watch".

Ska ut med Blixten

Nu ska jag börja avrunda kvällen. Ska först ut på en promenad med Blixten och sen blir det "Beck" tills jag somnar. Ska ju upp senast klockan 07:00 imorgon så då behöver man ju sömn. Godnatt så länge och sov snyggt!


Lilla bebis vovven Blixten.


Han är inte lika fotogenisk som Karlie Kloss men lika söt!

Så London vintern 2009



Kom ihåg att jag var inne på "Beyond Retro" i Soho på nyårsafton när dem spelade den här låten...resten av kvällen och vintern spelades den här flitigt i ipoden...



Framme ute på värmdö

Nu har jag varit här på Värmdö i snart två timmar. Har redan fått panik och velat supa mig full så jag kan skrika ut tårar. Ajja, nu kanske jag överdrev lite och det är ju bara för ett par dagar max. Saknar redan Jossan och hennes lägenhet sjukt mycket. Hoppas verkligen jag får ta över eller ärva den någon dag. Just sitter jag och letar boende för fullt men ska snart förbereda mig för morgondagen så fort tvätten är klar. Tror jag börjar 09:00 och slutar 12:00 så efteråt ska jag jobba och eventuellt träffa Sara. Har varit ute gått med lilla bebis Blixten och han var som vanligt glad när han fick spendera tid med sin husse (bild på Blixten kommer). Egentligen är han ju inte så liten, han väger ju faktiskt 55 kg och är längre än mig. Det är fortfarande ingen som har kommenterat den nya designen vilket jag tycker är lite tråkigt. Kan ingen säga något så jag vet vad ni tycker?


Alberta Ferretti Fall/Winter 2009-2010 Campaign

meisel1

meisel3





Hur kan man inte älska Alberta Ferretti kampanjer? Nog för att hon designar snygga kläder men kampanjer är nog det hon gör allra bäst. Ferretti's kampanjer plåtas alltid i intressanta miljöer som drar åt sig uppmärksamheten från alla som ser dem. Valet av modeller görs väldigt bra och jag tycker att det är typiskt att hon alltid har ett flertal modeller och inte bara en. Något jag personligen tycker bättre ut många gånger och man får dessutom ser mer av kollektionen. Om man tittar noggrant tillbaka till de tidigare kampanjerna så märker man att modellerna oftast posar i samma stil som jag gillar väldigt mycket och denna är såklart inget undantag. Kampanjerna är alltid väldigt fashionabla, som modekampanjer borde vara och varje detalj har noga tänkts ut. Jag älskar den här "Harry Potter" miljön och kläderna göra sig utmärkt till den. Ärligt talat har jag inte sett hela kolleltionen men av det jag ser här så gillar jag den. Slutligen ska jag bara tillägga att jag tycker det är kul att Dorothe Barth Jörgensen fick en kampanj till hösten och hon ser riktigt bra ut i den.

Fotograf: Steven Meisel
Modeller: Madisyn Ritland, Dorothea Barth Jörgensen, Viktoriya Sosonkina och Nimue Smit
 Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tillfällig lösning

Nu har jag iallafall löst situationen tillfälligt. Jag ska sova hos Gert ett par dagar tills jag så fort som möjligt har hittat ett permanent boende. Önskar verkligen att jag slapp men tak över huvudet är bättre än gatan och dessutom behöver jag ha tillgång till dator/internet konstant de kommande dagarna. Fick ett telefonsamtal från en man jag mejlat angående ett rum och en berättade att jag stod som två:a i kö till det rummet. Så nu håller vi tummarna igen. Annars känns det här bostadssökande ganska hopplöst just nu eftersom det finns så få boende men så många som söker nu. Alla ska ju börja studer eller jobba efter sommaren. Jag skulle egentligen ha jobbat och varit på möte nu i efermiddag/kväll men kom överens med min snälla chef att vi skulle ta det på onsdag istället. Imorgon blir det skola för första gången på nästan ett och halv år. Det ska faktiskt bli jätte kul. Efteråt ska jag dock ut och jobba lite. Fick även nyss reda på Sara är tillbaka till Stockholm efter att mer eller minde ha spenderat sommaren i Göteborg. Hon är påväg hit till Jossan och ska hjälpa mig med packningen lite grann. Har ju knappt sett henne nu i sommar så det ska bli kul att träffas. Sist vi talades vid hade hon varit aspackad i tolv timmar och talade göteborska så jag hoppas att hon är sig själv igen, de där lilla alkisen ungen! Jag har inte fått några kommentarer på den nya designen än, vad tycker ni egentligen?


Nåhåhå...mina små bebisar och systrar, Jossan och Sara.




Dagens TheOnes2Watch

Deimante Misiunaite

Namn: Deimante Misiunaite
Mått: 175/80/59/84cm
Hår/Ögon: Brun/Brun
Född: 12 July1995, Lettland
Agenturer: P Model Scout Team (Kaunas, Lettland), City Models (Paris), Ford Models (New York), Storm Model Management (London)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Underbart ansikte och bra mått. Enda lilla problemet är hennes längd, lite för kort för min smak. Men hon är bara 15 och lär växa lite till. Den här tjejen måste vi hålla utsikt för!


Dåliga Nyheter

Jag fick tyvärr inte det där toppen rummet som jag var och kollade på igår, synd. Anledningen var att den nuvarande hyresgästen plötsligt ville förlänga sitt kontrakt. SKIT! Dem sa iallafall att jag var trevlig och inte borde ha något problem att hitta något annat. Enda lilla problemet är att jag måste flytta ut idag, FUCK! Någon som har något spare room/flat att hyra ut? Haha, nu börjar man bli lite desperat...nähe det får bli en cigarett nu och andas ut!


I know Coco, jag reagerar likadant!



Ny Header

Nu har jag hållit på och fixa med en ny header. Den blev inte riktigt som jag ville eftersom jag hade problem med att få in den i rätt format, men vad tycks? Jag är rätt nöjd ändå. Den här är fräschare och mer aktuell än den gammla.

Karolin Wolter for Russian Vogue (Editorial)









Magasin: Russian Vogue
Utgåva: September 2009
Fotograf: Terry Tsiolis

Modell: Karolin Wolter

Moderedaktör/Stylist: Simon Robins

Hårstylist: Esther Langham

Makeup Artist: Romy Soleimani


Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Nice work! Karolin gör sig perfekt i Ryska Vogue!



Back to reality

Vaknade redan 07:20 imorse eftersom jag har en hel del saker att uträtta. Idag är det ju först dagen efter semestern/lovet för många så nu är det back to reality som gäller. Många tycker nog att det ska bli jobbigt/tråkigt men jag ser fram emot det. Vad tycker ni om min musikspelare föresten? Snygg va? Har lagt in 26 grymma tracks som ni lyssna på medans ni läser min superblogg. Om ni trycker här kan ni också fixa en med egna låtar, det är väldigt enkelt och det finns fler olika utformningar på musikspelare att välja på. De allra flesta låtar finns också eftersom själva soundet är taget från youtube. Nu ska jag börja fixa med allt jag behöver göra idag men vi hörs strax! 


Blir jag hemlös?

Har fortfarande inte fått ett besked angående rummet som jag och Felicia tittade på idag. Har prata med killen som hyr ut det men vi kom överens om att talas vid imorgon igen eftersom allting inte riktigt var klart. Har såklart börja titta på andra alternativ samtidigt ifall att för jag vill absolut inte hamna på gatan som jag gör annars. Ska på en annans rumsvisning i Farsta också imorgon. Jag har ju kommit överens med Jossa om att flytta ut imorgon alternativt på tisdag och då måste jag ju hålla mig till det. Vart ska jag ta vägen annars? Någon som vet nån bra trappuppgång eller buskur som man kan sova i ett par nätter? Nån båt eller övergiven tunnelbanevagn? Och jag skojar inte, så här allvarligt är läget. Alla säger att man inte kan bo på gatan men om man inte kan bo hos någon eller hittar boende, vad har man då för alternativ? Har ju pegar (inte mycket) att betala en hyra (max 4000 SEK/månad) med men måste nu bara hitta istället. I London var det tvärtom, det var svårare att hitta någon att hyra ut till än att hitta något att hyra, vilket också var jobbigt. Hos Gert får jag absolut inte bo hos även fast dem är två personer på 250 kmv2 plus. Liksom varför skaffade du mig om du inte ser till att jag kan leva ett drägligt liv. Ajja, nu ska jag sluta självömka mig och istället hoppas på ett bra besked imorgon. Det blir upp tidigt (ca. 07:30) och så ska jag packa, söka lite mer boede, jobba och eventuellt ta en drink med chefen. Förlåt att det inte blev några modeinlägg idag, kommer imorgon och hoppas att "Dagens TheOnes2watch" ser bra ut!



Mitt nya hem?


Sushi och Beck

Nu kom jag tillbaka från stan för en liten stund sen. Rummet var jag jättefint och ikväll 20:00 ska jag få besked om jag får flytta in, håll tummarna. Felicia var jätte gullig som följde med och lånade dessutom ut pengar till cigaretter och sushi (mataffären nere i Östermalms tunnelbanestation har extra pris, en portion för endast 9.90 SEK, matkap...haha). Vi satt oss även ner i Humlegården och hade en fika- och pratstund. Insåg verkligen då hur mycket jag saknar henne, vi har ju knappt setts det senaste året men nu ska det bli ändring på det. Passade även på att scouta lite efter att vi skilts åt men utan framgång. Nu ska jag kolla på "Beck - Skarptläge" och avnjuta min sushi, vi hörs snart igen!



Vackra Felicia i parken.


Visst har man snygga vänner?


Det blir sushi till middag, mums, min favorit maträtt.

Godmorgon alla som redan är vakna!

Jag kom precis tillbaka från Emilia för en liten stund sen, därav den dåliga uppdateringen igår. Kanske lite tidigt att vara uppe vid den här tiden på en söndagsmorgon men det var faktiskt perfekt, Emilia skulle jobba vid 08:00 och jag behöver bli van vid att vakna tidigt på morgonen eftersom jag börjar studera på tisdag. Var som sagt inne i stan hela eftermiddagen och kvällen igår och jobbade (scouting). Hittade en bra tjej och en toppen tjej som såg ut och vara för bra för att vara sann och så var det tyvärr. Hon var såklart reda signad med Stockholmsgruppen och karriär kommer hon allt ha. Som ni kanske vet så var det "the Voice '08" i Kungsträdgården så jag tog tempeln lite tidigare på kvällen och insåg att det var alldeles för mycket människor (full packat vid halv sju) och helt fel människor där. Vid 20:00 åkte jag hem till Emilia i Västertorp och hon bjud på köttbullar och makaroner till middag. Kvällen var lite seg men helt okej, mest chill med te och film. Idag ska jag möte Fanny vid ca 12:30 för hon ska följa med mig och titta på det där rummet. Hoppas verklige jag får det, annars blir det nog gatan ett tag...


Nyvaknad

Hade ju egentligen planerat att vakna tidigt för att bli van nu inför plugget på tisdag men vaknade inte förän nu. Inte så konstigt egentligen med tanke på att jag var uppe till 06:40. Om en stund ska jag klä på mig för att bege mig in mot sta och jobba (scouting) och sen får vi se vad som händer ikväll. Det blir förmodligen inte märkvärdigt men vi får se. Imorgon eftermiddag ska jag på rumsvisning på Valhallavägen (Östermalm) och jag hoppas verkligen jag får rummet för jag behöver ju som sagt flytta ASAP. Ganska flott adress också och innerstan är ju perfekt så vi håller tummarna.

Russian Beauty







Namn:
 Irina Kulikova
Mått: 180/79/61/89cm/s42
Hår/Ögon: Mörkblond/Grön
Född: 6 Augusti 1991, Slobodsk, Ryssland
Upptäckt/Scoutad: Scoutad på en restaurang av skådespelerskan Liv Tyler och Ivan Bart från IMG.
Agenturer: IMG Paris (Paris), IMG Milan (Milano), IMG (New York), IMG London (London)
Jobb/Kampanjer i Urval: Mulberry F/W 09, Marc Jacobs F/W 09, Daisy Marc Jacobs Fragrance Contract 2009 (S/S 09), H&M Divided S/S 09, Sportmax S/S 09, Celine F/W08, Prada Resort 08, Jill Stuart S/S 08
Models.com Rankning (150809): #35
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Irina har länge tillhört en av mina favorit modeller. Förmodligen för att jag har sett henne komma som new faces, fått komet karriär med major bokningar, för att sedan lägga sig bland toppen av toppmodellerna. Hon har den perfekta längden, kroppen, huden, håret, gången, åldern och ansiktet - hon är helt enkelt perfekt!

En ganska trevlig dag

Förlåt att jag inte har uppdaterat tidgare men Jossa har ockuperat datorn sen vi kom tillbaka vid 20:00 tiden. Tänkte bara först säga en sak om "Matdagboken", som ni säkert har märkt inte blivit uppdaterad dagligen. Jag forstätta med när jag får tillbaka min datorn igen och kan uppdatera kontinuerligt. Så länge får den ligga på hyllan eftersom det inte är någon poäng om jag bara kan skriva den vissa dagar.

Just nu har vi hållit på med att göra prototyper till mina "head pieces" som jag ska ha till min kollektion. Jag designade kollektionen under två månaders tid i London och håller nu på med att börja sy upp och planera den. Mer information kommer suggesivt under hösten. Planerad visning ska iallafall ske i Oktober eller November. Vi hann bara till två av visningarna idag på grund av för lite tid men det hade vi också räknat med. Den första tog nästan en hel timme och var ganska tråkig men det var ju inte en riktigt modevisning utan mer mingel (?). Det var flera minndre designers som satte ihop en visning tillsammans. Kläderna var ganska "kacka" och tråkiga/tantiga och "modellerna" ska vi inte ens gå in på (tanter och random människor), men jag fick iallafall i mig fyra glas vin. När vi var påväg till den andra visningen började det plötsligt hagla kraftigt för att sen gå över till spöregn så alla var helt galna på stan. När vi väl kom fram möte vi Emilia, Fanny och Felicia utanför ateljén och vi alla fick platser på front row förutom lilla Emilia. Visningen var för Camilla Wellton och jag var ganska imponerad på hennes kollektion som bestod mycket av kappor och jackor (vilket även var namnet på den). Efter visning drack vi lite vin och sen vart det Donken innan hemfärd.



Jossan - måttligt intresserad...


"Modellerna" kom ut genom ett fönster på den första visningen


Haglet på Nybrogatan


Bandet som spelade på Camilla Wellton's visning. Notera "hippiemannen"...


Fanny och Felicia på front row


Bilderna på Camilla Wellton's kollektion kommer i nästa inlägg för jag visar gärna flera looks och dessutom håller Martin på att tjata om att hans j*vla Counter-Strike lagar för att jag laddar upp bilder.

Låten på mina läppar just nu



Kids - The Management




Dags att kila

Nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis och se ska vi börga bege oss in mot stan. Först blir det ett litet depåstopp på Handelsbaken där Jossan ska lösa in sin check från skatteverket (skatteåterbäring). Tror tyvärr bara vi hinner med två av modevisningarna eftersom det är lite tight om tid emellen dem alla. Vet än så länge inte om jag ska jobba sen, min chef har inte ringt än men vi får se. Vi hörs ikväll!


Burberry Black Label Fall/Winter 2009-2010 Campaign





Typisk Burberry kampanj, iallafall för syster märket "Black Label" . Påminner en hel del om den som Nimue Smit gjorde för Spring/Summer 2009. Svartvit och mycket fokus på kläderna som vanligt. Lite stel och tråkig men ändå snygg och bra. Castingen av de två tyska modellerna är också bra, även fast man kanske inte trodde att Toni Garrn var den ultimata Burberry modellen. Hela kampanjen kan du se här.

Fotograf: Lachlan Bailey

Modeller: Toni Garrn och Julius Beckers
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10






Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

I ♥ Women's Shoes

burberryshoes

Dessa är från Burberry och bör bäras av alla kvinnor som innehar stil i höst! TDF or What?

Skor för oss killar ser aldrig ens i närheten så här bra ut...



Update för de senaste dagarna

Nu kommer äntligen en lite utdate på vad som har nät och kommer att hända. Har ju som sagt haft ganska mycket att göra den här veckan och då inte hunnit med att uppdatera lika ofta och mycket. För att jag själv ska komma ihåg allt kör vi dag för dag:

110809
I Tisdags var ju jag som sagt ute på Ung08 festivalen för att scouta med Therese. Sent på eftermiddagen åkte vi hem till Emilia's pojkvän Philip i Huddinge och små krökade lite. Fast egentligen blev det nog mer en "små krök" eftersom Martin vart tvungen att hämta mig tillslut (hahaha, 20:30). Han bjöd även på Donken påvägs tillbaka så hemskt mycket tack till dig, Martin. 

120809
Onsdagen spenderade jag också på Ung08 för att scouta. Dock var jag där med mina chefer Maria och Matthias. Scouting gick ganska segt (de flesta var alldeles för unga och korta) men vi hittade en jättebra tjej. Tyvärr var inte ho sådär jätte intresserad men lämnade iallafall sin e-mail. På kvällen besökta vi som sagt Jojo & Malou's vernissage eftersom vi hade modeller i deras lilla film. Efteråt vart det ju den där baren och sen hem när tunnelbanan såklart strulade. Kom inte hem förän ca 00:00 och då vart det raka vägen till tvättstugen. 04:30 gick vi alla och la oss för att sedan kliva upp... 

130809
ca 10:00 för att åka iväg och jobba. Runway lektionen med Ellinor och Fanny gick bra, fast det blev inte så mycket gång utan mer diskussion om om hur man går. Vi kollade på lite olika visningar och gav dem lite tips och de fick fråga om de var osäkra. Vid 14:00 stack jag vidare för att möta upp Jossan påvägen till visningen. Jossan var redan sen och det blev inte precis bättre för att det rengnade och vi råkade ta fel buss. När vi inte trodde att v i kunde bli ännu senare var det såklart broöppning i Hendriksdal. Vi kom iallafall fram 15:05 och trodde vi missat allt. PR tjejerna som jobbade kallade på en liten golfbils liknande fordon som illa kvickt körde oss till visningen i regnet. Vi missade en del av visningen men hann iallafall fram. Visningen i sig var inte så magnifik. Vi varken nöjd med modellerna, kläderna, stylingen, musiken eller scenografin. Efteråt åkte vi vidare till Sickla där vi avjöt en jättegod italiensklunch på Forna Romano. Jag passade även på att hämta upp mitt busskort från skolan. Senare möte vi upp Emilia I Hägerstensåsen under värsta ovädret då de spöregnade och åskade. På kvällen vart de bara tråkigt chill, jag letande bland annat efter boende och sen vart det "Scary Movie" . Jag somnade tidigt vilket var jätteskönt.


140809
Idag skulle vi ha gått på fyra visningar men vi har reda missat den första av dem. Så det blir förmodligen tre visingar lite senare mot eftermiddagen/kvällen. Är lite sugen på att gåförbi New York Lounge på Modecenter där det bjuds på Hot Dogs och öl. Jag måste förmodligen jobba lite vid 14:00 så jag möter nog isåfall upp Jossan lite senare. Men alla planer är inte satta till 100% så vi får se.  Hur är det med er läsare? Vad har ni gjort under Stockholm Fashion Week?



Ett 80-tals inspirerande band spelade på Ung08. Vi lyssnade medans det rengnade.


JoJo & Malou's presetation på Urban Outfitters. Var nog inte riktigt ett fan av kollektionen och ölen/vinet tog slut för fort.


Mina chefer Matthias och Maria samt hårstylisterna Anton och Ida vid baren.


Visningen på Modecenter.


En av de bättre plaggen. I know, kameran suger.


Söta bebisen utanför Modecenter.


Min utsökta Pasta Carbonara. Forna Romano i Sickla gör en av mina favorit rätter bästa i hela värden. Ett måste att testa!


Jossan åt såklart en nyttig räksalad.

TheOnes2Watch 110809-130809

130809



Namn:
 Corine Stijnen
Mått: 177/71/62/84cm
Hår/Ögon: Mörkblond/Brun-grön
Född: 1995, Groningen, Nederländerna
Agenturer: Anka Models (Amsterdam)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: "Not my cup of tea"...men hon är ung och kan utvecklas.


120809



Namn: Katya Konstantinova
Mått: 178/80/57/86cm
Hår/Ögon: Mörkblond/Blå
Född:  12 Juli, 1990, Kazan, Ryssland
Agenturer: AL Model Management (New York), IMG (New York)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Perfekt kropp men ändå känner jag det inte riktigt. Men hon är ju trots allt upplockad av AL Model Managemet som producerar många väldigt bra ryska modeller och dessutom är hon med IMG i New York. Vi får se hur hon utvecklas.


110809

Raisa Anane

Namn: Raisa Anane
Mått: 176/86/60/89cm
Hår/Ögon: Ljusbrun/Blå
Född:  24 Augusti, 1988, Tulcea, Rumänien
Agenturer: Mandarina Models (Bukarest), FM Agency (London)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Underbara ögon. Dock är jag lite osäker på åldern eftersom hon fyller 21 år snart. Men hon är nyligen upptäckt och precis signad med FM Agency så modellkarriär kommer hon allt ha. Vi får vänta och hoppas.





Äntligen lite ro...för ett tag...

Nu är vi tillbaka. Berättar allt som hänt de senaste dygnen om en stund, men nu vi ska varva ner med en film...


Väldigt dålig uppdatering

Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna (bortsett från Jossan's gästbloggning) men det har bara varit så mycket jobb och dessutom är det ju Stockholm Fashion Week. Igår var jag ute och scoutade med mina chefer. På kvällen gick till den London baserade svenskadesignduon; JoJo & Malou's vernissage på Urban Outfitters. Där bjöds det på en videopresentation, mingel och öl samt vin. När alkoholen var slut gick vidare till en bar på Regeringsgatan med hårstylisterna Anton och Ida. Nu måste jag tyvärr kila för jag ska iväg på "runway leason" och sen blir det modevisning i eftermiddag. Bilder kommer och jag berättar mer när jag är tillbaka ikväll.

Gästblogg

David är ute och jobbar just nu igen. Ikväll är det vernissage med jobbet som han ska gå på. Uppdatering om hur allt gick kommer senare.

/Jossan
http://detarjossans.blogg.se

Toppen dag för Scouting

Trots att regnet öste ner inne i stan gick modellscouting jätte bra.Vi hittade (Therese följde med) tre potentiella modeller, så jag är jätte nöjd. Alla tre var tjejer och jag tror att åtminstone en av dem kommer blir signad. Men vi får se, är iallafall nöjd trots att det var ganska ont om människor på stan.
 
Nu sitter vi hemma hos Philip (Emilia's pojkvän) och små krökar, trots att klockan bara är tjugo över fem. Uppdaterar senare när jag är hemma.




Ps. Therese var verkligen ett stort stöd för mig när jag blev så exalterad när vi hittade bra modeller så hon tog hand om snacket:! 


Gästblogg

David har stuckit iväg tidigt idag för att scouta så jag bloggar åt honom just nu. Han bestämde sig för att det förmodligen skulle finnas några att scouta på ung08 och är där nu. Så om ni vill bli modeller kan ni ju pallra er in till stan och besöka ung08 där David håller utkik efter nya ansikten.

/Jossan
http://detarjossans.blogg.se

John Galliano Fall/Winter 2009-2010 Campaign




Jag vet inte precis om kläderna säljs så bra in den här kampanjen eftersom de knappt syns, men Mr Galliano säljer ju alltid sina kläder/kollektioner som ett koncept och en livsstil (eller snarare kanske man ska säga en värld), som alltid är kreativa, fantasifulla och dramatiserade. Han är en av min favorit designers och jag älskar både hans egna modehus samt när han designer för Christian Dior. Jag är inte så nöjd med valet av Linda Evangelista som modell men gillar bilden i sig. Jag blir alltid lika glad och nyfiken när jag ser en Galliano kampanj för dem sticker verkligen ut och har karräkter. Vilket han många gånger har blivit kritiserad för, så väl som hans design av kläder och kollektioner. Men jag älskar helt enkelt Galliano's underlig värld.

Fotograf: Julien d'Ys

Modell: Linda Evangelista
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Dålig uppdaterig

Har varit lite dålig på att uppdatera idag (igår) men Jossan ockuperade datorn hela kvällen. Hände inte mycket idag iallafall så ni har inte gått miste om någon stor händelse. Just nu sitter vi och kollar på "Honey" och allmänt dödar tid. Imorgon ska jag upp hyffsat tidigt för att själv bege mig till Ung08 där jag ska scouta hela dagen, men på onsdag ska jag ut med hela agenturen. Ung08 är ett perfekt ställe/tillfälle att scouta på då det kommer att finnas tusentals ungdomar och förmodligen åtminstone ett par potentiella modeller. Skulle aldrig gå ditt annars om det inte handlade om jobb. Fick även inbjudan till ett intressant modevernissage på onsdag ditt jag ska bege mig. Har insett att jag som vanligt har slarvat med matdagboken så här kommer den (både den för i förrigår och igår):


090809



Frukost (05:00): Halv hamburge meny
Lunch (20:00): Två stekta korvar med bröd och senap samt ketchup
Middag (23:30): Doken's lilla menyn (cheesebrugare, mellan pommes och colalight) samt en äppelpaj


100809 
Frukost/Lunch (17:00-19:00): Snaskade popcorn, Polly och lite Marabou chocklad då och då, dock inte i för stora mängder
Middag (20:30): Tre bitar blodpudding med lingonsylt

Stockholm Fashion Week 2009




Idag har Stockholm Fashion Week 2009 startat. Finns lite små saker som händer men alla designers visningar och konstellationer var ju mellan 29 Juni - 1 Juli samt off schedule lite då och då. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att Stockholm inte har en samlad modevecka där alla desingers samlas samtidigt. Det kan ju till exempel bero på att den svenska staten inte bidrar med något till svenskt mode vilket är synd eftersom det skulle gynna Sverige som mode- och exportland. Tycker det vore bra att satsa på att sätta Sverige på en ordenlig plats på den internationella modekartan.

However, jag och Jossan ska trilla förbi stylingvisningen på torsdag och underklädesvisningen på fredag eftersom jag har fått en inbjudan. Eventuellt kanske det även blir något mera men det ska iallafall bli kul och intressant med visningarna. Som alla andra så älskar jag modevisingar, varelse dem är små eller stora. Stockholm Fashion Week är ju dock inte att jämnföra med London Fashion Week där jag varit två säsonger. Det är bland annat fler visningar, större designers, mer folk (framförallt viktigare människor), större modeller, m.m. Jag bloggar såklart efter visningarna.

Nu är vi färdiga

Vi vart färdiga för några timmar sen. Här nere ser ni resultat. Tro det eller ej så städade vi också men det ser ändå stökigt ut. Har även haft tid att utföra lite ärenden idag vilket verkligen behövdes. Funderar just nu på att åka in till stan och scouta en stund men klocka har ju blivit ganska mycket. Annars stannar jag här och fortsätter leta boende och ser till att kliva upp tidigt imorgon och åka in till stan. Dock börjar jag bli lite rastlös och uttråkad.


Maria är också här just nu.



Vad tycks om de nya väggarna?



Jag tycker att det blev ganska sygg. Förutom att det är färg på listerna eftersom "folk" vägrade att lyssna på mig
när jag sa att vi skulle tabort dem så länge.




Dagens TheOnes2Watch



Namn: Keeley Sheppard
Mått: 175/82/58/82cm
Hår/Ögon: Röd/Blå
Född:  11 September, 1988, Bournemouth, England
Agenturer: Nevs Model Agency (London)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Jag älskar ginger tjejer och Keeley är inget undantag. Jättebra kropp och ett vackert ansikte. Det ända som är lite negativt är hennes ålder och längden. Dessutom är "nevs" ingen bra utgång för att få en major karriär som tjej modell.


Ställt om dyngnet totalt

Av någon andledning har jag ställt om dyngnet totalt. Jag går och lägger mig mellan ca 03:00-04:00 och vaknar någongång 12:00-13:00 vilket jag inte är så nöjd med. Ändring måste ske nu. Har ju viktiga saker som jag måste göra/sköta och dessutom måste jag ändå bli van vid att kliva upp vid 07:00 inför plugget och jobbet nästa vecka. Idag har jag typ tusen saker jag måste fixa och ändå har halva dagen gått. Vi är iallafall klara med målningen nu (ÄNTLIGEN!). Vi ska bara städa lite och så kommer bilder sen, det blev snyggt iallafall. Ska kila iväg en stud nu så att jag får sakera gjorda. 



Georges Rech Fall/Winter 2009-2010 Campaign



Så här, mina damer och herrar, ser en utmärkt modekampanj ut. Att kläderna och modellen är heta gör ju inte saken sämre. Iscensättningen, sminkningen, hårstylingen, valet av plagg och modell matchar fullträffligt. This is what I call "true american beauty"!

Fotograf: Greg Kadel
Modell: Ali Stephens
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Hemma Hos Jossan Igen

Nu är jag tillbaks igen. Jossan och Martin har fortsatt med målingen och jag har tagit över datorn. Ska eventuellt träffa Angelica lite senare (bodde även med henne i London) och pimpla lite vin. Får se hur det blir med det, saker har ju en tendens att inte bli som jag tänkt att dem ska bli.



My London babes posar.



Visst är dem söta?



Jeanette's rum där ni även kan se min ex-Louis Vuitton som jag var tvungen att sälja till henne i London.


Hemma hos Jeanette

Just nu sitter jag hemma hos Jeanette med henne och Amanda. Både Amanda och Jeanette är ganska bakis, eller som Jenette så fint kallar det; sliten. Dem håller på och fixar sig just nu för dem ska snart in till stan och möta upp några killar från en fest dem var på igår. Själv ska jag bara hem till den tråkiga målningen. Jag lovar er, dem två är alltid desperata på att träffa nya killar hela tiden. Det räcker inte med en eller två, utan det ska alltid vara så många som möjligt.

Just nu önskar jag bara att det hände något roligt ikväll för den här helgen har varit helt nerkörd. Skönt med ny vecka imorgon så man bara kan glömma veckan som gått. Är verkligen i desperat behov av att spica upp mitt liv just nu. Jag ska f*n bli arbetsnarkoman! 

Sjukt Röksugen

Är så j*vla sjukt röksugen men jag rökte upp mina sista cigaretter igår. Har inte pengar heller så jag har inte råd att köpa nya just nu. Vad ska man ta och göra? Hur ska man kunna leva?



Cigaretterna jag röker. Fast jag röker 100's.

Vill tillbaka till London

Vaknade för ca 40 minuter sen av världens längsta underbaraste dröm. Drömmen handlade om att jag hade kommit tillbaka till London och fått jobb på en "talent agency" och så hände det en massa spännade saker. När jag vaknade upp ville jag bara ta första bästa planet till London och aldrig behöva åka tillbaka. Saknar London varje dag ju!
 
Maria tog en taxi hem vid 02:00 igår. Jag och Jossan gick och la oss vid 03:00 efter ha segat oss igenom "Atlantis". Dock vaknade jag redan vid 03:50 av att en full Martin tände taklampan, väckte mig och frågade om jag ville ha liten hamburgare med pommes som senare visade sig vare hans mamma's halvätna hamburgare med pommes (Martin var på fest ute i Åkerberga igår och kom inte hem så hans mamma fick komma och hämta honom). Jag var för trött för att ens titta snett på honom och sa att han kunde lämna den på bordet...haha...den vart frukost imorse. Jag vet att låter skabbigt men jag trodde att det var Jossan's hamburgare och då är det ju ingen fara.

Frågan är nu om man ska måla eller ut och scouta? Vi får se.



Martin är störd när han är full...men jag är alltid störd...fattar inte att jag åt skabb äcklet!



Miss Jourdan Dunn or should I say "Mother Jourdan"

Japp, det är sant. Den 19-åriga toppmodellen har chockat modevärlden med att avslöja att hon är gravid i femte månaden. Hon väntar barnet i December med sin pojkvän sen många år tillbaka. Dunn lägger nu den mycket framgångsrika modellkarriären på hyllan. Förhopningsvis inte för alltid men det lär ta sin tid innan hon kommer tillbaka. Eftersom hon är en av mina favorit modeller får hon en tribute:








Namn: Jourdan Dunn
Mått: 179/83/60/89cm/s39
Hår/Ögon: Svart/Brun
Född: 3 Augusti 1990, London, England
Upptäckt/Scoutad: Upptäckt på Primark i Hammersmith (London) 2006 vid 16 års ålder
Agenturer: Nathalie Models (Paris), Women Milan (Milano), Women Model Management (New York), Storm Model Management (London), Tracffic Models (Barcelona)
Jobb/Kampanjer i Urval: cK Calvin Klein F/W 09, Topshop S/S 09, Yves Saint Laurent (La Nuit de L'Homme Fragrance) S/S 09 (Yves Saint Laurent), Benetton S/S 09, United Colors of Benetton F/W 08, Topshop F/W 08, Benetton F/W 08, Gap F/W08
Models.com Rankning (080809): #15
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar:
Mina absoluta svarta favorit modell. Så vacker, snygg och ett ansikte och kropp gjord för Fashion. Synd att hon är gravid, modebranchen förlorar ett stort och viktigt ansikte. Hoppas vi får se mer av henne i framtiden! Eller kanske av en yngre Dunn-modell...

Juicy Couture Fall/Winter 2009-2010 Campaign



Fotograf: Tim Walker

Modell: Lisa Cant
Davidoff Kommenterar: Fun, Fashion och Unique, mer än så behöver man inte säga!
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



Matdagboken 080809


Dagen börjar lida mot sitt slut så dags för...




Middag (18:00): En portion grillad kyckling med pommes och bearnaisesås. Åt också två skivor bagauette med lätta och ost.
Kvällssnack (21:30-23:00): Fyra m&m's bitar




Nästan fullmåne




Btw, det är ju nästan fullmåne just nu och då passar denna låt perfekt!




Nja, inte riktigt så här vackert är det just nu, men nästan!



Senaste Update

Just nu sitter vi och äter m&m's och kollar på "Mitt Liv som Popstjärna" ("Lizzia Mcguire: The Movie") med Hilary Duff. Inte mitt val av film kan jag ju tillägga. Är det någon som kommer ihåg den? Ska snart hoppa in i duschen och kanske hjälpa Jossan med målningen om hon tvingar mig. Verkar som det blir en lungn kväll/natt. Orkar inte åka in till stan nu iallafall. Hoppas ni har det bra/kul!


Jossan tar en rökpause från målningen. Maria är också här men fick ingen bra bild på henne.



Det här mysar vi med...haha...

Balenciaga Fall/Winter 2009-2010 Campaign



Det är ju inte första gången som Mrs Connelly är modell för det fransk/spanska modehuset, förra gången var det Spring/Summer 2008. Dock gjorde hon och Balenciaga det bättre då. Jag är ju inte precis så förtjust i konceptet att använda skådespelerskor (även fast de flesta av dem är vackra) som modeller och det är inget undantag för Jennifer. Älskade som vanligt Balenciaga's kollektion men kampanjen är något annat. Valet av plagg/accesoarer är utmärkt men posen är väldigt awkward tänker ungefär "döende i en ful gammal soffa". Balenciaga brukar annars ha ganska bra kampanjer men den här tillhör dem sämre. Balenciaga, please, floppa skådisar och använda modeller nästa gång och tänk på iscensättningen mer. 

Fotograf: Steven Meisel

Modell: Jennifer Connelly
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Scream & shout every day!



Can it be more Fashion liksom?


Varit Barnvakt

Nu har jag och Jossan precis kommit hem igen efter ha varit barnvakt åt hennes lillebror Joel. Jossan och Martin började små tjafsa lite under målningen så vi avbröt den ganska tidigt och gick hem till Jossan's mamma istället. Det vart grillad kyckling och pommes med benaise sås samt en ogräddad baguette till middag. Jossan har nu börjat måla igen och jag sitter här vid datorn. Snart kommer även Maria (Jossan's kompis som jag även gick i högstadiet med), oj hon kom visst nu precis. Vi ska nog bara hänga om jag inte drar till Skinnarviksberget och möter upp Therese och Emilia. Får se vad som händer, är ju sugen på lite krök men vet inte om jag pallar åka in just nu.

Fortsätter med målningen

Just nu har vi dock tagit en break eftersom Martin var tvungen att åka iväg för att köpa maskeringstejp. Lite tråkigt att vara inne när det är så fint ute, dock är väl värmen outhärdligt. Jag ligger just nu och kollar på olika lägeheter/rum att hyra, menfFramgången är väl måttlig. Måste ju hitta ågot eget nu innan jag börjar plugga och jobba intensivare. Kan knappt vänta tills att kunna få vara helt själv och inte bli störd eller störa för den delen. Än så länge vet jag inte vad som händer idag men ska se till så att dagen inte blir lika nerkörd som föregående dag.

Måste bara dela med mig av denna konstiga annons:

"Rum i stor trea/inneboende till Tjej/Kvinna

Rum i en stor trea i Farsta,tillgång till Toa/bad,Kök,Tvättstuga,nära tunnelbana och bussar ca:5 min,rök och djur fri önskvärda och fastanstälning ett måste, själv är jag en kille från medelhavet icke rökare,dricker på maten då och då ett glas vin har musik hobby,jag är över 50+ lagar god mat, Obs! Flyttning omgående,lämna mobnr: så ringer jag.Eddie"


Men liksom, söker han inneboende eller sambo? 


Favourite Fashion Magazines of Davidoff

Då var det återligen dags för en ny rankning. Om ni inte visste det så är jag en stor fantast av modemagasin så denna gång är det mina favoriter bland dem. Här är "Top 10":



Polina Barbasova på Spring/Summer 2009 nummret

10. Bon Magazine

Original Land: Sverige

Grundad: 2001

Chefsredaktör: Madelaine Levy

Utgivningsplan: Sex utgåvor per år (säsongsvis)



Yasmin LeBon pryder April-Maj utgåvan

9. Wonderland

Original Land: England

Grundad: 2005

Chefsredaktör: Huw Gwyther

Utgivningsplan: Sex utgåvor per år



Katie Fogarty på framsidan av sista utgåvan av Mixté (Juni 2009)

8. Mixté

Original Land: Frankrike

Grundad: 1996 (nerlagd i år)

Chefsredaktör: Tiziana Humler

Utgivningsplan: Sex utgåvor per år



Spring/Summer 2009 nummret med Kangana Dutta

7. Tank Magazine

Original Land: England

Grundad: 2001

Chefsredaktör: Ekow Eshun

Utgivningsplan: 3 utgåvor per år



Nya svenska modellstjärnan, Julia Hafström, på cover of Augusti 2009 utgåvan

6. Dazed & Confused

Original Land: England

Grundad: 1992

Chefsredaktör: Jefferson Hack

Utgivningsplan: 12 utgåvor per år (månadsvis)



Augusti 2009 med cover star Lara Stone

5. W (Magazine)

Original Land: USA

Grundad: 1972

Chefsredaktör: Patrick McCarthy

Utgivningsplan: 12 utgåvor per år (månadsvis)




Lily Allen pryder Augusti 2009 nummret 

4. I-D Magazine

Original Land: England

Grundad: 1980

Chefsredaktör: Terry Jones

Utgivningsplan: 11-12 utgåvor per år (månadsvis eller ett nummer för två månader)



VogueItaliaJuly2009Cover01.jpg image by designscene
Juli 2009 med Kristen McMenamy som omslagsmodell

3. Vogue Italia 

Original Land: Italien

Grundad: 1964

Chefsredaktör: Franca Sozzani

Utgivningsplan: 12 utgåvor per år (månadsvis)



Nr. 60/"Fall Preview 2009" (utkommen Juli 2009) med Cameron Diaz

2. V Magazine

Original Land: USA

Grundad: 1999

Chefsredaktör: Stephen Gan

Utgivningsplan: Sex utgåvor per år (säsongsvis)



Daria Werbowy på omslaget av Augusti 2009 utgåvan

1. Vogue Paris

Original Land: Frakrike

Grundad: 1920

Chefsredaktör: Carine Roitfeld

Utgivningsplan: 12 utgåvor per år (månadsvis)


Nattuggla (?)

Som vanligt är jag uppe för sent/tidigt för mitt eget bästa. På något sätt så älskar jag verkligen att sitta uppe på nätterna tills det blir morgon. Har aldrig sett mig själv som en officiell nattuggla men får nog ta och ädra på det. Jossan och Martin har gått och lagt sig för länge sen efter en dag mesta dels bestående av målning. Ena väggen är iallafall färdig målad nu (fler biler kommer när hela projektet är klart). Har hållit på med en ny "ranking" under föregående kväll/natten som kommer upp här på bloggen imorgon. Nu ska jag fortsätta se på min film och förhoppningsvis snart somna!


Gårdagens "Matdagboken" (070809)



Frukost (12:20): Rostad macka med lax på.
Lunch (15:15): Två rostad mackor med kassler och senap.
Middag (19:30): En rostad macka med kassler och senap. Samt två extra skivor kassler.

Ingenting blir som man tänkt sig

Man kan ju tro att jag har varit iväg och gjort en massa saker men har inte satt min fot utanför lägeheten. Jag hann tyvärr inte träffa Sara A idag vilket är synd eftersom hon åker iväg till Dalara snart. Jeanette och Amanda skulle ha en "två ensamma tjejer i park" kväll, vad det nu är (?), så vi skulle ses ihelgen istället.. Sen bestämde jag att jag skulle träffa Emilia men hon blev på dåligt humör innan hon ens hann börja åka. Istället har jag suttit och tråkat ner mig fullständigt. Ville bara att dagen skulle ta slut vilket den äntligen gjort. Vi har iallafall börjat måla om, vilket inte heller gjorde kvällen så mycker roligare. En vägg iallafall nästan klar nu (vi målar fortfarande). De enda som räddade kvällen var lite cola, godis och nu "Dirty Dancing".


Jossan och Martin målar.



Always be prepared to make it I-D...even if you are painting!

Insider Information

De svenska modetidningarna "Rodeo" och "A Perfect Guide", de enda svenska modetidningar jag läser förutom "Bon Magazine", ska eventuellt läggas ner av ekonomiska skäll. Väldigt synd tycker jag för det är redan ont om svenska modetidningar (iallafall bra). Så det här är för er (om det nu blir så):



Ung08




Nästa vecka är det dags för  "Ung08" festivalen. Gatufestivalen i Kungsträdgården fyller 10 år och varar mellan 11-15 Augusti och är som vanligt såklart gratis. Det händer som vanligtvis en massa spännande saker och jag kommer vara där och scouta med agenturen. Så om du vill bli morgondagens modellstjärna tycker jag att du ska bege dig ditt!

Tre Fina Bilder

Hittade dessa bilder på datorn som jag har tagit själv. Vad tycks?


Kära "Piccadilly Circus" i London. F*n vad jag saknar London!


Taket inne på "British Museum". Visst är det vackert?


Ni ser väl alla vad det här är? Det är ju såklart Eiffeltornet i Paris. Denna bild är tagen med min Canon EOS 400D förra våren. Grymt nöjd med bilden, perfekt för ett vykort!

Nu blir det lunch...



Nähe fräscht ser det inte ut men ätbart är det.

Så här ser dagens lunch ut...kanske inte den godaste och tallriken ser sjukt smutsig ut. Det är iallafall två rostade mackor med "Lätta" och micrad kassler med senap på (älskar ju senap och kan ha det på allt). Jag är fortfarande hemma för jag får inte tag på Sara A, undrar om det har blivit för sent nu? Ska iallafall in till stan lite senare för att möta upp Amanda och Jeanette.

Hermés Fall/Winter 2009-2010



Fotograf: Eric Valli

Modell: Raquel Zimmermann
Davidoff Kommenterar: Snygg men boring...kampanjen är förresten plåtad i Sverige på ishotelett i Jukkasjärvi.
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10





Så var det fredag igen

Satt precis och skrev på det här inlägget och var nästan klar när min f*tt mus som har en rewind-knapp på sidan f*ckade ur. Ajja, skadan är ju redan skedd. Vaknade för ca en timmes tid iallafall. Gårdagen var sjukt lame, till och med så lame att det slutade med att jag satt och shota vodka helt själv, haha, nähe jag är ingen alkoholist. Har insett att jag slarvat en hel del med matdagboken dem senaste dagar, lovar att bli bättre på det. Åt iallafall lax hela dagen igår och tillräckligt mycket med det. Är ju sjukt jobbigt att behöva vara två på en dator, kan knappt vänta tills min är klar (behöver ju verkligen den nu). Då kommer även bloggandet bli bättre.

Så var det fredag igen...nu strax ska jag åka in till stan och möta upp Sara A (god vän från gymnasiet), hon ska ska springa ärenden och jag ska såklart scouta. Sen ikväll kommer Amada (bodde med henne i London) till Stockholm från Växsjö så då ska vi och Jeanette hitta på något chill. Blir säker ett par öl i någon av Stockholms fina parker. Btw, Fredrik (Therese's pojkvän) kommer hit i eftermiddag och ska spackla så förhoppningsvis kommer man hem till ett färdig spacklat vardagsrum.


Min favorit park (Humlegården).


Dagens TheOnes2Watch




Namn: Kelly Spronk
Mått: 179/80/61/88cm
Hår/Ögon: Brun/Blå
Född:  19 Mars, 1992, Obdam, Nederländerna
Agenturer: Ragazza Model Management (Amsterdam), IMG Paris (Paris), IMG Milano (Milano), IMG (New York), IMG London (London)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Inte riktigt min typ av modell även fast hon har kroppen. Ska bli intressant och se vad hon kan åstadkommma för hon är ju trots allt med IMG Wordwide.





That's Not My Name!!



Älskar dig den här låten...sooo London sommaren 2008!!



Ommålning


Nu har vi suttit i snart fyra timmar och tjafsat om allt med ommålingen att göra. Orkar inte ens gå in i detalj om vad allt handlar om men kan sammanfatta det hela att Jossan inte känner att hon har råd men att vi ändå ska genomföra det nu. Laxen blev jätte god, trots att vi inte hade några tillbehör eller andra ingredienser förutom peppar och salt. Vi ska snart börja spackla väggarna och imorgon ska vi förmodligen börja måla om. Jag har precis fått min mobilräkning som hamnade på 5.138 SEK varav 1026 SEK bara är SL's smsbiljett, yippie vad kul....jag som har så mycket pengar nuförtiden...



Det här är färgen till två av väggarna. De andra två ska vara vita.

Dagens TheOnes2Watch



Namn: Hana Sigutova
Mått: 177/83/59/88cm
Hår/Ögon: Mörkblond/Grön
Född:  26 Mars, 1993, Tjeckien
Agentur: P Model Scout Team (Prag), Viva Model Management (Paris), Why Not Model Management (Milan), Models 1 (London), Mega Model Agency (Hamburg), View Management (Barcelona)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Watch out för den här, för hon kommer att bli major... 



Therese Irritation

Godmorgon, måste börja med att berätta hur jag vaknade för ca 40 minuter sen. Det började med att jag vaknade till av Jossan's telefon som ringde inne från det hennes sovrum men såklart orkade hon inte svara vilket hon aldrig gör när någon ringer och väcker henne på morgonen. Jag blundade om i ett par sekunder tills det såklart ringde på min telefon, det var såklart Therese som inte fått tagit på Jossan och istället byter target till mig. Hon ville som vanligt inget något vettigt heller, utan bara att ha någon att prata med medans hon satt på pendeln. Fattar hon inte att folk sovar innan tolv? Ajja, tyckte bara att det var lite kul att hon måste ringa allas mobiltelefoner tills hon får svar.

Idag fyller föresten Jossan's, Therese's och Sara's lillebror Joel 10 år - så grattis på dig bortskämda unge. Just nu funderar jag på vad jag ska göra härnäst, skulle behöva ringa ett par samtal och sen iväg och scouta, men jag funderar på om jag ska ta och söka boende de kommade timmarna. Det börjar ju som sagt bli lite bråttom med att hitta något. Jossan ska börja med omålningen idag så här i vardagsrummet lär ma ju inte kunna vara. Sen måste jag ta hand om laxen eftersom vi inte gjorde det igår. Någon som har något bra recept?


Jag älskar dig ändå!



Matdagboken 050809



Frukost (05:40): Två mackor med falukorv på (ja, jag vet att det är fettigt).
Middag (19:00): Tre mackor med falukorv på.


Nu ska jag se en film och sen blir det godnatt, det är ju en ny dag imorgon också!


Lanvin Fall/Winter 2009-2010 Campaign






Jag älskar Lanvin's kampanjer lika mycket som modehuset. Dock tycker jag inte riktigt att den här är deras bästa även fast jag tycker om den. Det känns som om det har gjorts ganska många gånger förut och förstår mig inte riktigt på katter na men jag älskar konceptet ändå. Jag finner också valet av modell förvånatsvärt, inte för att hon inte ser bra ut, utan hade nog tippat på någon annan.

Fotograf: Steven Meisel
Model: Kristen McMenamy
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Super Mario Mushroom Cup Mat

Här är resultatet efter mitt pärlpysslande på Lava idag. Vad tycks? Ett underlägg för en kanna och en för ett glas i äkta Super Mario Mushroom stil.







Tillbaka från Stan

Nu är jag tillbaka från stan. Har som sagt varit inne stan med Diza och scoutat. Jag hade tyvärr ingen större framgång när det kom till scoutingen, såg bara tre tjejer som jag gillade men jag var inte 100% säker och då undviker jag hellre att scouta av erfarenhet. Vi hängde även en stund inne på Lava och la pärlplattor (bilder kommer, haha). Nu ska jag ta hand om lax j*veln. Det blev tyvärr ingen TheOnes2Watch idag men jag har annat att blogga om senare.


Diza åt yogurt till frukost.



Såhär fint vad det utanför slottet där vi satt och vilade.



Och här har vi slottet.



Vi tog även en snabb sväng förbi gudshus innan Gallerian.


Ska börja Jobba nu

Nu ska jag in till stan och möte upp Diza. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men jag ska iallafall ut och scouta nya modeller. Dagens TheOnes2Watch har inte kommit än så det får vi se senare. Önska mig lycka till så hörs vi senare idag!



Nja, inte riktigt så här ser det ut när jag är ute och scoutar...


I ♥ Lanvin



Ja, jag vet att det är last-last-last-last season (Spring/Summer 2008) men måste bara säga att det här är min absoluta favorit kollektion och visning som någonsin producerats. Älskar allt; kläderna, accesoarerna, modellerna, runwayen och musiken. Jag har laddat ner soundtracket till min telefon och lyssnar jämnt på det. Looken med trenchcoat och klännig/blus & kjol, ett par 14 cm:ers klackar, ponytail och vinrött läppstift, både var och är sjukt het! Visste ni att Alber Elbaz fick stående ovationer för den här visningen? Andra designern som någonsin fått det i världshistorien...


Major, Major, Major...

Först tänkte jag bara be om ursäkt för den dåliga uppdateringen igår men dagen var så späckad och när jag väl kom hem var jag jätte trött. Iallafall, som sagt så var jag på jobbintervju igår...OCH JAG FICK JOBBET!! Vilket betyder att jag inte längre är arbetslös utan jobbar som modellscout och assistent på Nisch Management som är Stockholms nyaste heta modellagentur med modeller som redan har hamnat på models.com. Intervjun tog nästan en och halvtimme och tog plats på Café Rival. Dock var det en jätterolig och intressant intervju eftersom pratade jätte mycket om modeller och modebranchen. Fick jätte mycket användning av min kunskaper och så fick jag ställa egna frågor till dem. Jag kunde inte sluta le under intervjun när jag insåg att det hade gått bra. Jag fick mina scouting cards på en gång och nästa vecka ska vi träffas och prata mer. Det är ju "Ung 09" festivalen i Stockholm då så jag tror att vi även ska scouta där då så att jag kommer in i det lite. Har ju egentligen aldrig scoutat i Sverige utan bara i London och agenturernas scouting skiljer lite olika åt på olika ställen. Jag kan fortfarande inte fatta det och är sjukt glad.


Efter intervjun åkte jag leendes till Sickla för att lämna in datorn. Först börja dem tjtat om att försäkringen inte längre gällde men sen insåg dem att dem läste fel. Sen blev det en massa tjat om hur det kunde bli som det blev. Tillslut tog dem iallafall in den (dock utan hårddisk). Som vanligt skulle det ta ca månad innan den var klar och inte heller hade dem någon lånedator. Jag vart skit irriterad på dem med tanke på att det här var tredje gången datorn vart tvungen att lämnas i. Jag menar man har ju inte betalt 13.000 SEK för dator som man knappt aldrig får använda och jag är verkligen sjukt beroende av datorn, speciellt nu när jag söker boende och sånt.

Efter det mötte jag upp Gert och åkte med honom hem till dem. Träffade Blixten (min hund) och gick ut med honom och hämtade upp spackel (Jossan ska måla om  i sin lägenhet). Gert hade lovat att skjusta hem mig för jag hade bråttom att träffa Jeanette, men som vanligt kunde han inte hålla vad ha lovat. Åkte iallafall kommunalt hem och träffade Jeanette i ca en 30 minuter innan hon stressade vidare. Sen åt jag på middag och kollade på "What's Eating Gilbert Grape" med Jossan. Konstig film det där men det var jättebra ändå.

Haha insåg att jag glömde matdagboken igår, åt iallafall en hel del smörgåsar och en halvbit kyckling (intresse klubben antecknar liksom). Nu ska jag fixa lite mer med saker och ting. Hörs!



Nisch Management


Nu ska jag hitta den nya stjärnan.

Kommer strax

Ska alldeles berätta om min spännande och roliga dag men nu kollar vi på film. Strax tillbaks...

Dagens TheOnes2Watch



Namn:
 Olga Tankovskaya
Mått: 177/86/61/90cm
Hår/Ögon: Brun/Blågrå
Född: 1990, Ryssland
Agentur: Best Model Management (Moskva)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Inte riktigt min typ, men snygg är hon ändå.

Dags för Jobbintervju

Nu har jag vaknat igen efter ha tagit en power-nap på ca två och halv timme (somnade efter 09:40 nångång). Börjar nog ångra mig lite att jag var uppe så sent/tidigt för jag känner mig ganska sliten och skulle nog behöva sova ett par timmar till. Men efter en dusch lär jag känna mig som ny igen, iallafall för ett tag. Jag ska vara på Söder klockan 14:30 så jag måste börja bege mig om en timme vilket betyder att jag måste börja fixa mig nu. Efter jobbintervjun ska jag åka och lämna in datorn i Sickla och sen blir det nog raka vägen tillbaka för lite mer sömn (blir nog säker mer "fixa med bloggen" istället).

Vi får höras när jag kommer tillbaka och då får ni också vet hur det gick. Ha en bra dag så länge!



Hit ska jag nu (Mariatorget).

Vad tycks?

Nu börjar det äntligen likna något. Har suttit hela natten och hållit på och klura med designen. Det fortfarande en hel del små saker kvar men huvudgrejerna är iallafall färdiga. Ska hålla på en lite stund till men sen måste jag gå och sova för jag ska ju jobbintervju om sex timmar. Är någon som har en åsikt om det stora hela?

Tillbaks Igen

Nu är jag tillbaks igen. Jossan behövde datorn så att hon kunde kolla på film innan hon somnade men nu har hon äntligen somnat så jag kunde sno tillbaka datorn. Ska fortsätta fixa med bloggen så att den blir snygg och fin. Någon annan som är fortfarande är vaken? Vad gör ni för något? 

Underconstruction

Skulle bara säga att jag suttit och lekt lite med designen på bloggen och så. Mycket enklare och roligare än vad jag trodde (har fått jätte mycket hjälp av "Design Din Blogg" såklart). Än så länge är jag inte riktigt nöjd med det blir bättre och bättre. Nu ska jag fortsätta lite till...haha låter som världens nörd men vill ju att bloggen ska bli snygg!

Godnatt ifall någon ska lägga sig!

Pussy Drink...


Ett annat sätt att få Pussy på...


Var precis in på Foki's blogg och blev länkad till en amerikansk konstnär vid namn Brock Davis och hittade då denna variant av en läskburk. Frågan är bara om man blir mer eller mindre sugen på läsk? Personligen är jag inte ett fan av könshår, varken på en människokropp eller på en burk så jag floppar nog.



Davidoff's Alfabet

Art intresserad

B
loggare

Cool!!

D
avidoff såklart!

E
dith Piaf älskare

F
uckad

G
alen

H
arry Potter läsare

I
nternet beroende

J
ossan's BFF

Känslosam

Lanvin & Louis Vuitton avgudare

Mode & Modell freak

Nitton år gammal

Omtyckt

Party Prince

Quality times tagare

Rökare

Smart 

Te missbrukare

Underlig men Unik

Vin pimplande

Wodka lover

X-Londonbo

You name it!

Zappar ofta på tv:n

Åker gärna iväg

Äter för mycket och för ofta

Öl drickare





Matdagboken 030809



Frukost (12:20): 1,5 skiva brödlimpa med smör, en portion kinamat (friterad kyckling och wokad biff med ris).
Lunch (17:00): Två stekta korvar.
Middag (22:15): En köttbulle.



I Wish I Could Travel To Another Place



Jag älskar verkligen Nina Simone's version av "Here Comes the Sun". Dessutom är detta bildsspel så otroligt vackert och "magiskt".


Onödig Update

Händer inte mycket just nu. Jossan och Martin är på middag hos Maria och jag halv sneglar på tv medans jag surfar runt. Ibland känns det verkligen inte som man har något liv (även fast det ärskönt att göra inget ibland). Undra om man ska dra ut eller nått men imorgon har jag som sagt jobbintervjun så det lär ju inte bli av. Sitter fortfarande och tänker på hur jag ska göra med bloggdesignen. Har ju som sagt en idé men ingen som kan hjälpa mig men snyggt ska det bli snart. Haha hittade denna blogg: http://szerafia.blogg.se/category/bloggkritik.html. Snacka om att ens orka liksom, även fast det är lite underhållande. Att surfa runt på en massa olika bloggar och hitta minsta lilla fel och ha en åsikt om allt. Dessutom kan ju människan inte ens skriva korrekt. Ajja nu ska jag sega vidare... 

Finnish Beauty







Namn:
 Suvi Koponen
Mått: 181/77/58/85cm/s39
Hår/Ögon: Blond/Brun
Född: 26 Mars 1988, Vanataa, Finland
Upptäckt/Scoutad: Vann finska modelltävlingen "Mallikoulu" (modellskola) 2005
Agenturer: Women Paris (Paris), Women Milan (Milano), Supreme Management, Premier Model Management (London), Mega Model Agency (Hamburg), Tracffic Models (Barcelona), IMM Bruxelles (Bryssel), Paparazzi Model Management (Helsingfors), 2pm Model Management (Köpenhamn), Stockholmsgruppen (Stockholm)
Jobb/Kampanjer i Urval: Emporio Armani F/W 09, Gap S/S 09, Gap (Japan) S/S 09, Calvin Klein F/W 08, Blumarine S/S 08 , Mulberry F/W 07, Balenciaga F/W 07
Models.com Rankning (030809): #24
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar:
En av mina absoluta favorit nordiska modeller. Finsk skönhet när den är som allra bäst!

Davis & Garbo for D&G



I Want! I Want!

D&G har designat dessa t-shirts för Fall/Winter 2009-2010. Visst är dem sjukt snygga? Har själv tänkt att trycka t-shirts med bilder på gammla filmstjärnor eftersom många bilder är så snygga. Vill verkligen ha den vita Bette Davis t-shirten med dem mörkblåa träningsshortsen. Men tyärr känns 1300 SEK lite för mycket för en t-shirt just nu. Undrar om man ska skita i räkningarna och ta D&G istället? T-shirtsen finns även i dammodell och kan köpas här:

http://store.dolcegabbana.com/index.asp?tskay=2ADBA708
 


Supermodels



Haha, kommer ni ihåg 90-talets supermodel-look?


Happy Birthday, Karlie!!



Grattis Karlie Kloss, som fyller 17 år idag!

Chip's Challenge



Jag och Jossan satt och spelade små töntiga spel på internet när jag plötsligt kom på ihåg det här spelet. Är någon annan som har spelat det eller kommer ihåg det? Jag kommer ihåg att när jag var 8-9 år gammal, då satt vi och lirade där jämnt. Spelet är från 1989 (äldre än vad jag är) så grafiken är ganska simpel och allt väldigt enkelt och okomplicerat. Dock så roligt och beroendeframkallande.

Ni hittar det här för nedladdning: http://takegame.com/arcade/htm/chipschallenge.htm

Norrisen Är I Sverige Igen

NU ÄR PILLER-JILL TILLBAKA FRÅN LONDON (Snackar med henne på telefon just  nu). Egentligen skulle jag ha träffat henne på Arlanda så vi kunde pimpla vin (gammla goda tider) men är ju som sagt pank...

Åsa ryckte in imorse också...tråkigt så henne ser man inte på ett tag, men i och för sig har hon varit ganska bitchig och konstig mot mig senaste tiden.

Iallafall, hände inte mycket igår, drack te och kollade på "Hemsökta hus" tills jag somnade vid tre. Vaknade klockan 11:45 idag och rusade iväg till kinan för att luncha med Gert. Fiskade även upp lite pengar till cigaretter så nu är man nöjd igen. Just nu händer inte mycket, tvättar och tråkar ut oss. Faktumet att vi bara har en dator och internet dessutom strullar gör att jag inte kan uppdatera så ofta som jag egentligen vill. Jag fick också reda på att jobbintervjun hade blivit flyttad till imorgon på grund av att företaget skulle ha en massa möten idag. Undrar vad man ska göra? Söka lite boende kanske?


Här är Jill nu (Arlanda)




 

Dagens TheOnes2Watch



Namn:
 Camille Ringoir
Mått: 182/80/62/89cm
Hår/Ögon: Brun/Brun
Född: 9 Mars 1993, Belgien
Agentur: Dominique Models (Bryssel), (Ukraina), IMG Paris (Paris), IMG Milano (Milano), IMG (New York), IMG London (London)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar: Perfekta modell längden! Redan med IMG Worldwide, se upp för den här!

I Hate Sundays

Nu har jag segat igenom söndagen, som för mig är den värsta dagen på veckan. Har alltid tråkigt på söndagar av någon anledning. Det var meningen att det här skulle bli en rolig söndag men Diza dissar mig. Vad ska man göra resten av dagen? Mesta dels av dagen har gått ut på att skriva nedanstående inlägg (tog över sex timmar)...haha snacka om seg. Man kanske ska dricka lite för få det lite roligare? Har någon något söndags tips?

Classic Beauty Is Timeless

Jag älskar verkligen gammla filmstjärnor från Hollywood's "The Golden Age". De har personlighet, är oförglömligt talangfulla, glamourösa och framförallt - oerhört vackra. Här är top 10 vackraste kvinnorna genom tiderna (vill på peka att den här listan kan göras väldigt lång):





10.
Carole Lombard

Född: 6 Oktober, 1908, Fort Wayne, Indiana, USA.

Död: 16 Januari, 1942, Table Rock Mountain, Nevada, USA.

Aktiva År: 1921 - 1942.
Längd: 157 cm.
Större utmärkelser: Nominerades 1936 till en Oscar för rollen som Irene Bullock i "My Man Godfrey". Lombard är rankad #23 på AFI's lista top 25 bästa skådesperskorna genom tiderna.
Adress för "Hollywood Walk of Fame" Stjärna: 6930 Hollywood Boulevard.

Kuriosa: Var gift William Powell som senare hade en romans med vänninan Jean Harlow.
Davidoff Kommenterar: Synd att en sådan skönhet skulle dö så ung. Men hon hann verkligen sätte prägel på Hollywood.





9.
Veronica Lake

Född: 14 November, 1919, Brooklyn, New York, USA.

Död: 7 Juli, 1973, Montreal, Kanada (Officiellt Burlington, Vermont, USA).

Aktiva År: 1939 - 1970.
Längd: 151 cm.
Större utmärkelser: Stjärna på "Hollywood Walk of Fame".

 Adress för "Hollywood Walk of Fame" Stjärna: 6914 Hollywood Boulevard.

Kuriosa: Hennes frisyr, kallad "peek a boo bang" (tittut!-lugg), blev en modefluga bland amerikanska kvinnor - till och med så populär att amerikanska regeringen under andra världskriget bad henne att klippa sitt hår kortare eftersom de kvinnor som arbetade vid krigsfabrikerna fastnade med håret i maskinerna. Lake egentligen i Montreal men officellt i Burlington då hennes önskan var att hennes fans inte skulle få reda på den riktiga dödsplatsen.
Davidoff Kommenterar: Veronica Lake gjorde historia med sin tidlösa snygga frisyr. Trots sin ringa 151 cm var hon ändå en skönhet och mycket populär bland männen.





8. Marlene Dietrich

Född: 27 December, 1901, Schöneberg, Berlin, Tyskland.

Död: 6 Maj, 1992, Paris, Frankrike.

Aktiva År: 1919 - 1984 .
Längd: 168 cm
Större utmärkelser: Dietrich nominerades till en Oscar för rollen som Mademoiselle Amy Jolly i "Morocco" 1931. Hon är rankad #9 på AFI's lista top 25 bästa skådesperskorna genom tiderna
Adress för "Hollywood Walk of Fame" Stjärna: 6400 Hollywood Boulevard.

Kuriosa: Var även framgångsrik som sångerska och mycket populär bland gay killar.
Davidoff Kommenterar: Förmodligen den vackraste tyskan som någonsin levt. Dietrich hade verkligen ett typiskt tyskt utseende och hennes kindben var perfekta.





7. Joan Crawford

Född: 23 Mars, 1905, San Antonio, Texas, USA

Död: 10 May, 1977, New York City, New York, USA

Aktiva År: 1934 - 1972 
Längd: 165 cm
Större utmärkelser: Crawford nominerades till tre Oscar's men vann bara en av dem. Det var 1946 då hon spelade Mildred Pierce Beragon i filmen "Mildred Pierce". Hon är rankad #10 på AFI's lista top 25 bästa skådesperskorna genom tiderna.
Adress för "Hollywood Walk of Fame" Stjärna: 1750 Vine Street.

Kuriosa: Alla hennes fyra barn var adopterade. Hon blev rankad #84 av Playboy Magazine på deras "de 100 sexigaste kvinnorna av 1900-talet".
Davidoff Kommenterar: Talang och unik skönhet i ett paket. Hade Joan varit 180 cm och levt idag hade hon varit modell.




6. Jean Harlow

Född: 3 Mars, 1911, Kansas City, Missouri, USA.

Död: 7 Juni, 1937, Los Angeles, California, USA.

Aktiva År: 1928 - 1937 .
Längd: 156 cm.
Större utmärkelser: Stjärna på "Hollywood Walk of Fame".
Adress för "Hollywood Walk of Fame" Stjärna: 6912 Hollywood Boulevard.

Kuriosa: Sägs vara en förbild och föregångare till Marilyn Monroe, vilket inte är så konstigt med tanke på att deras gemensamma image (dum rolig blondin med  "sex appeal"). Monroe dessutom sminkade sig och krullade håret som Jean Harlow när hon var yngre och var också planerad att spela henne i en film innan hon dog.
Davidoff Kommenterar: Hennes star quality lyser igenom henne så starkt. Vackraste platinablonda tjejen som någonsiv levt enligt mig.





5.
Hedy Lamarr

Född: 17 October, 1918, Brooklyn, New York, USA
Död: 14 May, 1987, New York City, New York, USA

Aktiva År: 1934 - 1972 
Längd: 170 cm
Större utmärkelser: Stjärna på "Hollywood Walk of Fame". Fick även ett pris av "Electronic Frontier Foundation" för sin uppfinning.
Adress för "Hollywood Walk of Fame" Stjärna: 1645 Vine Street

Kuriosa: Lamarr var inte bara skådespelerska utan även uppfinnare. Hon uppfann (tillsammans tonsättaren George Antheil) en tidig version av "Secret Communication System" som enkelt kan förklaras som en nyckel till modern trårdlös kommuncation. Hon var gift inte mindre än sex gånger och var den sista gången gift med sin skilsmässoadvokat från äktenkenskapet innan.
Davidoff Kommenterar: Det som gör Hedy Lamarr unik är att hon inte bara var otroligt vacker utan även hade hjärna. Dessutom vågade hon spela in nackenscener som på hennes tid ansågs tabu. En mångsidig stjärna som inte får glömmas.




4. Rita Hayworth

Född: 9 November, 1914, Wien, Österrike-Ungern (nu Österrike)

Död: 19 Januari, 2000, Orlando, Florida, USA

Aktiva År: 1934 - 1972 
Längd: 168 cm
Större utmärkelser: Fick 1965 en Golden Globe för hennes framgångar i "Circus World" där hon spelar Lili Alfredo. Hon är rankad #19 på AFI's lista top 25 bästa skådesperskorna genom tiderna.
Adress för "Hollywood Walk of Fame" Stjärna: 6249 Hollywood Boulevard

Kuriosa: Blev 1949 framröstad av "the Artists League of America" att inneha världens vackraste läppar. Den stora anledning till hon slog igenom så stort var att hon var villig att färga sitt hår när andra skådespelerskor vägrade. Hon färgade håret åtta gånger under åtta filmer.
Davidoff Kommenterar: Rita Hayworth var 40-talets största pinuppa och skönhetsikon. Dessutom kunde hon dansa och charma. Hennes ansikte var närmast perfektionism och hon var lång för en kvinna i hennes tid. Man förstår varför hon blev en ikon...




3. Grace Kelly
Född: 12 November, 1929, Philadelphia, Pennsylvania, USA
Död: 14 September, 1982, Monte Carlo, Monaco

Aktiva År: 1950 - 1956 
Längd: 170 cm
Större utmärkelser: Vann en Oscar för rollen som Georige Elgin i "The Country Girl" 1954. Året innan blev hon nominerad för filmen "Mogambo" . Är rankad #13 på AFI's lista top 25 bästa skådesperskorna genom tiderna.
Adress för "Hollywood Walk of Fame" Stjärna: 6153 Hollywood Boulevard
Kuriosa: Blev Prinsessa av Monaco efter ha träffat Prins Rainier III i april 1955 i Monaco. Hermés väskan "The Kelly Bag" är uppkalad efter Grace. 2007 gjorde sångaren Mika ett låt med namnet "Grace Kelly" som handlar om henne. Låten blev snabbt en storframgång
Davidoff Kommenterar: Var dåtidens modeikon vilket hon alltid kommer att förbli. Klassisk skönhet säger jag bara.



1458_-_bette_davis.jpg Bette Davis image by lime_015

2. Bette Davis

Född: 5 April, 1908, Lowell, Massachusetts, USA
Död: 6 October, 1989, Neuilly, France

Aktiva År: 1929 - 1989 
Längd: 160 cm
Större utmärkelser: Har utav hela sina 11 Oscar's nomineringar vunnit två Oscar's. Den första 1936 för rollen som Joyce Heath i "Dangerous"  och den andra 1939 för Julie i Jezebel. Davis är rankad #2 på AFI's lista top 25 bästa skådesperskorna genom tiderna.
Adress för "Hollywood Walk of Fame" Stjärna: 6225 Hollywood Boulevard
Kuriosa: 1981 gjorde sångerskan Kim Carnes en cover på låten "Bette Davis Eyes" (originalet är skriven 1974 av Donna Weiss and Jackie DeShannon men blev aldrig någon hit) som handlar om just Bette Davis ögon. Låten fickstorframgång och är en av 80-talets största hits. Den amerikanska bilboardlistan har till och med rankat låten som #12 bästa låten genom tiderna.
Davidoff Kommenterar: Bette Davis hade varken ögon to die for. Så stora och vackra så att man inte skulle sluta kolla på dem. Inte konstigt att hon fick en egen mega hit tillägnad dem.




1. Greta Garbo
Född: 18 September, 1905, Stockholm, Sverige
Död: 15 April, 1990, New York City, New Yor, USA
Aktiva År: 1920 - 1941 
Längd: 171 cm
Större utmärkelser: Innehar fyra Oscar's nomineringar för följande roller;  som Madame Rita Cavallini i "Romance" , 1930, Anna Christie i "Anna Christie", 1930, Marguerite Gautier i "Camille", 1936 och slutligen för rollen som Nina Yakushova Ivanoff (Ninotchka) i "Ninotchka", 1939. Även fast hon aldrig vann en Oscar fick hon 1955 en speciell utmärkelse "För hennes oförglömliga skådespelar insatser". Hon har blivit utsedd till "Vackraste kvinnen som någonsin levt" av Guinness rekordbok. Greta är rankad #5 på AFI's lista top 25 bästa skådesperskorna genom tiderna.
Adress för "Hollywood Walk of Fame" Stjärna: 6901 Hollywood Boulevard
Kuriosa: Började på 20-talet som modell för varuhuset PUB. De kända uttycket  "I want to be alone" kom från Greta. Trots sin stora framgång förblev hon alltid förknippad med mystik. Hon deltog aldrig på kändisbiler eller fester. Endast de som enligt MGM skulle hjälpa henne att lansera sina filmer. Greta är begrav på Skogskyrkogården i Stockholm.
Davidoff Kommenterar: Svensk skönhet när den är som allra bäst. Med de perfekta ansiktsdragen som Greta hade är det ju inte så konstigt att hon fick sin utmärkelse av Guinness rekordbok.


*AFI - American Film Insitute


Imagine There's No Heaven




Just nu när jag är på lite sjaskigt humör lyssnar jag på denna låt. Visst är den vacker? Den är av mina favorit låtar och jag älskar Beatles.


Ska Strax Fortsätta



Just nu är jag bara stressad, ledsen, arg och irriterad. Men förhoppningsvis går det över strax. Ska fortsätta på mitt inlägg strax så att jag kan skriva av mig lite. Här är iallafall en annan idé som jag fick; jag ska börja med en blogg-matdagbok från och med imorgon (inte för jag precis har råd att äta så mycket just nu). Jag behöver ju gå ner en del i vikt så jag någongång blir smal. Om jag skriver ner exakt allt jag äter (och inte ljuger) blottar jag ju det för andra och då blir jag mer pressad att äta mindre eller åtminstone tänka på vad jag äter. Önskar att man aldrig blev hunrig så att man slapp äta och kan bli smal. Just nu funkar inte ens cigarett-dieten eftersom jag inte har råd med cigaretter. Ibland suger verkligen livet...men iallafall från och med imorgon blottar jag exakt vad som går ner i halsen.




Allting F*ckar

Satt och skrev på ett långt inlägg (ny rankning) när internet plötsligt fick för sig att f*cka ur totalt. Ska fortsätta skriva på det lite senare när Jossan inte tjatar om att hon vill använda den enda datorn. Har precis duschat och diskat allt iallafall och ska möta upp Diza lite senare i stan (Jeanette har BF-problem). Just nu ligger vi och kollar på sex och alkohol filmen "Vicky Cristina Barcelona"...hörs igen när datorn är mer ledig!





 


Ändra Design

Jag har tänkt dem senaste dagarna på att ändra design på bloggen. Det Malin gjorde var ju bara en tillfällig lösning tills jag hade kommit igång med allt. Har en idé men det kommer ta tid, dessutom så är jag ju väldigt osäker på hur det funkar med koder och så (osäker....suger skulle man nog säga). Får se om jag får till det under dagen annars kommer det när jag får tag på någon som kan hjälpa mig.

Två roliga saker som hända kommande vecka:
#Piller-Jill kommer till Sverige efter nästan två år i London. Vi var ju party homies så vi ska försöka ses innan hon åker till Oslo. Kruxet är bara att hon bor i Luleå så egentligen har vi bara cirka tre timmar på Arlanda flygplats imorgon vilket jag är högst tveksam om jag kommer kunna närvara vid på grund av dålig ekonomi (vad kul det skulle vara om jag vann en resa, för jag skulle liksom inte ha råd att ta mig till flygplatsen). Men vi måste ses för hon har mitt Louis Vuitton-cigarettfordal och jag är skyldig henne £5...



#Nu har jag äntligen fått tiden för den spännande arbetsintervjun. Tyvärr kan jag inte säga för mycket om företaget och den aktuella positionen förän efter intervjun. Men det har iallafall med mode att göra...

question_mark.jpg image by tocjalung


I övrigt blir veckan tråkig, händelselös och ointressant som det brukar vara för oss kräftor enligt horoskopen. Ska fortsätta leta jobb, boende och gå på Academias kurs...swop life for the moment liksom!

BTW Imorgon rycker lilla Åsa in till lumpen. 11 förjävliga månader I Skövde väntar henne....push up, push up, don't stop, don't stop...mohaha...

Godmorgon!



Vaknade vid 10:30 och trodde klockan var minst 13:00 men vart på bra humör när jag insåg att jag inte hade sovit bort hela dagen. Tyvärr kunde jag inte uppdatera varken förän nu eller igår natt eftersom Jossan till varje pris skulle sova med datorn som har internet. Jag fick andra datorn som dessutom delar nätverkskabel med andra så det vart ca en timmes harpan och film tills den dog, kul  lördags natt. Måste försöka ta mig in till Sickla idag och lämna in min dator igen. Det lär ju ta minst en måndag igen. Man börjar ju undra om kvalitén och servicen, det är ju liksom tredje gången inom loppet av fyra månader som den är inlämnad. Nu ligger jag iallafall här med en kopp te och ska sega mig igen de första timmarna av dagen in det blir in till Tanto med förmodligen Jeanette och Diza. Försök vakna ni med och avnjut sången...haha...

Vi får höras strax igen!

Jean Paul Gaultier Fall/Winter 2009-2010 Campaign





Här är Jean Paul Gaultier's nya reklamkampanjs inför Fall/Winter 2009-2010. Vad tycks?
Vid första åsyn kan man tro att det är en kill- och tjejmodell men det är bara en, nämligen Raquel Zimmermann. Hon gör sig ganska bra som både man och kvinna. Snacka om vad photoshop kan göra. I första bilden ser kläderna ganska tradtionerliga ut och jag älskar Dr Martens-look-alike bootsen. Passar perfelt till de lite pösiga jeansen. I den andra så är det ju vädligt Gaultier. En sak som slog mig var om det är kläder från båda herr- och damkollektionen eller bara dam. Båda va?
 
Fotograf: Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin
Model: Raquel Zimmermann
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10



IceFilms

Tänkte bara ge ett tips på en bra filmhemsida där man kan se flertalet filmer (även en hel del nya) och tv-serier i bra kvalité. De flesta av er vet säkert redan om den men för er som inte vet iallafall:

http://icefilms.info/

Lame Kväll

Kvällen verkar inte bli som mycket bättre än tv, dator, äpple och tråkigt sällskap. Dessutom eftersom min dator är f*ckad så måste jag dela med Jossan vilket suger big time. Diza, Emelie, Lexi och några till skulle ut till Collage och festa. Önskar också att jag hade pengar och kläder så att jag kunde följa med. Vi bestämde iallafall att vi skulle föröska dra till Pride park och Pride's avslutningsfesten på Collage imorgon, inte för att jag kommer ha mer pengar då. Egentligen brukar jag uppskata lunga kvällar men nu är det bara tråkigt och stelt. Det är sådana här kvällar som man önskar man eget boende igen. Ska försöka bli trött och sova bort allt.

I ♥ Karlie Kloss








Namn:
 Karlie Kloss
Mått: 180+/81/58/86cm/s41
Hår/Ögon: Brun/Hazel
Född: 3 Augusti 1992, Chicago, Illinois, USA
Upptäckt/Scoutad: Vid 13 års ålder på en välgörenhetsgala i St Louis.
Agenturer: Next Paris (Paris), Next Milan (Milano), Next Models NY (New York), Next London (London), Mother Model Management (St. Louis), 2pm Model Management (Köpenhamn)
Jobb/Kampanjer i Urval: Sportmax F/W 09, Pringle F/W 09, Chloe F/W 09, Lacoste F/W 09, Gap (Japan) S/S 09, Dolce & Gabbana S/S 09, Bulgari (Omnia Jade Fragrance) F/W 08, Eryn Brinie F/W 08, Express F/W 08 Lookbook, Topshop F/W 08, Nina Ricci S/S 08
Models.com Rankning (010809): #12
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff Kommenterar:
En av mina absoluta favorit modeller just nu. Så sjukt snygg och hennes personlighet verkar underbar. Har ett ansikte, en kropp och a walk to die for!



Så fin


Bored to Death...

Just nu händer det aboslut ingenting. Jeanette (polare från London) ringde nyss med sin vanliga tvekan på vad som skall ske. Alltså hon ringer alltid och börjar fråga en vad som händer eller vad man ska göra men så blir det ändå nästan aldrig att vi styr upp något. Diza är säkert i Pride parken man jag får inte tag på henne. Skulle ju egentligen gått med henne i tåget men vaknade ju sent. De andra potatisarna ska nog gå på bio men jag har varken lust eller råd att gå. Men jag har ju fortfarande vodka och lite annat kvar så man skulle ju kuna börja och sen dra ut. Isåfall blir det väl att man fiskar upp en svinfull Diza på nåt random ställe. Ajja får höras snart igen, bye bye!


Kanske inte riktigt så här mycket har man kvar men lite av varje smak iallafall...



Äntligen Lite Bilder...

Nu fick jag äntligen sladd j*veln att funka. Tyvärr är inte min kamera så bra på min E71:a men här kommer äntligen lite bilder:



Jossan och Åsa vid våran farkost utanför Max Hamburgare i Uppsala.



I farkosten påväg mot Stenö camping med radio och Harry Potter i högsta hugget.

 

 Här på stranden vid Stenö camping. Jossan kan inte leva utan nallen...



Utanför vårat tält. Åsa tvivlar på något...men vad?



Morgon i Höga Kusten. Här är utsikten från balkongen. Vackert va?



Här är utsikten från terassen där frukosten ofta avnjuts. Till vänster skymtar man det gammla 50-tals huset. Här har man spenderat många sommrar och lov. Synd att det här var sista sommaren.



En svanfamilj kom besök när jag satt och rökte i en vik.



Så här såg det ut när jag åt surströmming. Som sagt luktade det än del och det var väldigt salt men äta gick det iallafall. Tyvärr kan ju inte jag äta de traditionella tillbehören så det blev pasta, gurka citron och såklart - tunnbröd med ost!



I väntan på bussen vid gammla hederliga Härnösands tågstation.



Therese posar med Charlie.



Jasmine som jag träffade på hemmafesten igår.



Diza och någon vid namn jag ej kommer ihåg utklädda till ninja turtles.
 





Need to get i sorted...

Igår kväll möte jag upp Diza och hennes polare vid Ringen för att vi skulle ta oss till pride Park och häng. Men såklart vart det inte så. Efter ha velat att bra tag skulle en av dem upp till sin lägenhet på Ringvägen för att byta tröja och där blev vi såklart hela kvällen. Det kom och gick folk kontinuerligt och de flesta var som vanligt ganska packade/bäng. Träffade en jätte söt tjej som hette Jasmine. Hon försökte hela tiden pigga upp stämningen med att springa runt och prata med alla. Jag åkte iallafall hem vid tre efter att ha kommit på mig själv med att somna till flera gånger. Kom hem vid fyra efter en resa som aldri verkade ta slut och vaknade upp vid 13:20. Just nu sitter jag, Jossan och Åsa och bara hänger som vanligt. Ska försöka fixa till så at jag kan ladda upp lite bilder. Bloggen blir ju så lame annars...