Good Mood!

Nu börjar jag bli i riktigt good mood....och dessutom snart kommer bilderna. Kanske inte så mycket att se egentligen man jag vill visa dem ändå. har lyckats överföra dem till martins dator så snart kan jag ladda upp dem. Hoppas på utgång ikväll men Jossan verkar som vanligt inte vilja göra något anant än ingenting...vi hörs strax!!

Grattis Julia!!



Upptäckte nyss att våran nya svenska modellstjärna, Julia Hafström, precis blivit rankad av models.com (http://models.com/model_culture/50topmodels/top50.cfm?model_id=5965#5965) som #37, vilket är en väldigt bra start på modellkarriären. Jag har tänkt de senaste veckorna när detta skulle ske sedan jag såg Prada kampanjen och Dazed & Confused omslaget och nu vart det så också. Major säger jag bara och nu har Sverige tre rankade modeller på models.com, Julia, Elsa Sylvan (#50) och Sigrid Ågren (#16). Detta bevisar trenden med de nya svenska it-modellerna och dessutom slår slår Sverige alla nordiska länder med antal rankade modeller.

Ännu en gång, stort grattis Julia och tack för att du sätter Sverige på den internationella modellkartan!

Äntligen Internet

Nu har jag äntligen fått tillgång till internet (internet ska ju alltid f*cka överallt). Dessväre funkar inte kabeln till min mobil så jag kan inte ladda över några bilder från de senaste dygnen vilket jag gärna hade gjort. Just nu sitter jag hemma hos Jossan (suprise) och tråkar ut. Diza ville att vi skulle dra till Tano lunden och Pride Park för att hänga men det får bli lite senare. Tänkte ta ett glas vin nu och relaxa en stund. Lite snabb update på de senaste dagarna:

290714 - Näst sista dagen i Ry. På kvällen gjorde jag något så spännande som att ta min surströmmings-oskuld. Vi hade nämligen blivit bortbjudna till grannen bredvid på surströmmings premiär. Det luktade verkligen bajamaja och såg lite nasty ut men var helt okej att äta, dock väldigt salt. Jag åt det med pasta (jag vet, kanske inte den ultimata blandingen men jag äter ju inte potatis) och senapssill. Det var mysigt att sitta där ute och se ut över norafjädern (lovar att bilder kommer), trots att jag inte är tillåten att dricka för min kära Moster.

300714 (igår) - Åkte hem från Norrland och kom hem för att inse att jag var utlåst. Fick vänta två timmar på friggin' Martin för att han skulle komma och öppna dörren (naturligtvis hade han blivit stoppad av polisen och Jossan och Åsa hade naturligtvis stannat vid Donken för att äta). Jag, Diza, Therese (bästa tjejkompis och Jossan yngsta syster) och Emilia hade bestämt oss för att dra till Pride parkenmen både Diza och Emilia bangade ur. Precis när vi skulle gå vid 22:30 började det plötsligt ösregna så vi bestämde oss för att skita i det hela och stanna hemma hos Therese föräldrar och spela kort. Vid tolv snåret slutade det regna och utan vetskap om att då var stängt, åkte vi in till stan. Väl inne i stan vart det lite halv lame't, Therese är ju bara 17 år och jag hade badshorts eftersom jag inte trodde vi skulle in någonstans. Vi satte oss först vid Medis och drack vin och sen raggade Therese upp en kille som kunde fixa in Therese på "54". Det gick alldeles utmärkt men jag vart inte insläppt på grund av mina "snygga" shorts. Eftersom det var en av de första gångerna Therese hade kommit in på ett uteställe i Stockholm ville hon stanna så jag gick till Scandic hotel baren där jag otroligt nog kom in utan problem och satte mig där ensam. Väldigt kul med tanke på att jag inte hade mer än 10 SEK på mig och dessutom inte var klädd för det. Vid 03:30 träffades vi utanför 7Eleven och den då ganska berusade killen satte sig i bilen med oss och skulle skjusa oss hem till Therese men det vart istället hem till honom i Brandbergen där vi fortsatte "festen". Iallafall, för att göra en lång natt kort, så kom jag entligen hem vid 8 imorse. Vaknade dock redan vid 12 och har varit vaken sen dess. Jossan lagade en jätte god köttfärs makaronipudding som fettade i oss till lunch. Nu sitter vi som sagt och gör inget - som vanligt...

Önskar att jag kunnat ladda upp bilder från allt, för det får ju inlägget att bli mer intressant, men det får bli snart när mobilen-f*ttan börjar fungera som vanligt.

Gårdagens TheOnes2Watch (300709)

Alex Buti

Namn:
 Alexandra Reka Buti
Mått: 177/77/59/87cm
Hår/Ögon: Brun/Brun
Född: 4 December 1993, Budapest, Ungern
Agentur: VM Model (Ungern)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

Snurra Dygn

Ledsen att jag inte hade möjlighet att blogga igår eller iförrigår. En del roligt har hänt som är värt att dela med men just nu ska Jossan ha datorn så det får bli lite senare. Vi hörs snart igen!

Hur F*n Ska Jag Ta Mig Hem?

Okej, jag vet att jag sa igår att jag skulle åka hem imorgon...och det hoppas jag verkligen på!! Men tyvärr verkade det som om jag hade glömt att det krävs pengar för att ta sig någonstans. Har fortfarande inte riktigt lyckats fixa det där med pengar. Jag har 10,95 SEK på mitt Nordea Visa-kort och 35 SEK på mitt MasterCard kreditkort, det kommer man ju jätte långt på (kanske ner för backen med lite prutning). Och så måste man ju såklart köpa cigaretter eftersom dessa också suggesivt börjar ta slut. Älskade lilla Emilia skulle ha hjälpt mig egentligen men hon dampade loss och vägrar nu ens svara på mina sms. Jag får väl, som sista utväg, vända mig till Hasse (Moster man) och ta ett litet oönskat lån. Ibland undrar jag verkligen själv vad jag tänker med, jag åkte hit upp med 138 SEK...fattade inte jag att det inte räcker till en biljett tillbaks? Hade jag tänkte att någon skulle hämta mig här uppe? Det är ju alltid lätt att vara efterklok men man börjar ju tvivla på sig själv...

Haha kom på en sak, min kära vän Sara (lillasyster till Jossan och bästa vän sen långt tillbaka), fick låna min mobil i ca två månader under våren/försommaren och idag när jag bläddrade runt bland mina bilder och videoklipp hittade jag en filmad porrfilm av antingen henne eller hennes pojkvän. Man såg iallafall en stor platt tv och en massa klipp på tjejer som gjorde oanständiga saker. Och såklart, någon som stönade i bakrunden (handjob varning)...inte nice Sara, se till så att du åtminstone tar bort privata videoklipp när du lånar andras mobiler. Dessutom var det inte första gången heller...

Nu ska jag kämpa lite till för att ta mig hem, hoppas ni som läser det här iallafall har det bra!



Dessa fick gärna vara mina just nu...


Dagens TheOnes2Watch

Natalia Griitsik

Namn:
 Natalia Griitsik
Mått: 177/86/60/89cm
Hår/Ögon: Ljusbrun/Grön
Född: 3 Juni 1990, Odessa, Ukraina
Agenturer: Image Discovery (Ukraina), IMG Paris (Paris), IMG Milano (Milano), IMG (New York), IMG London (London)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

Dagens TheOnes2Watch

Anna Tatton

Namn:
Anna Tatton
Mått: 173/81/64/86cm
Hår/Ögon: Röd/Blå
Född: 1 Juli 1993, Storbritanien
Agentur: Bookings (London)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

Hemresa På Torsdag

Känns lite onödigt att uppdatera om vad som händer här uppe för det händer aboslut ingenting. Idag har vi liksom bara åkt och handlat mat, lagt ut fiskenät och tagit en båttur. Lite skönt är lungnet ändå för man måste ju ladda upp för en full späckad och stressig höst. Nu har jag iallafall bestämt mig för att åka hem på torsdag. Har dock inte bokat tågbiljetter än för det blir sista-minuten som gäller och det skall bokas tidigast 24 timmar innan avresa. Alla har ju tjatat på en att man ska festa nu under Pride-veckan men om jag ska vara ärlig så är jag inte så fascinerad av den. Desutom har jag ändå inga pengar och behöver lägga min tid åt att söka flera jobb, men en vinare blir det väl ändå. Ihelgen ska jag försöka träffa Åsa också eftersom hon rycker in till lumpen på måndag så det ska bli ett sorgligt farväl.

Just nu befinner jag och Diza (också kallad D1, tjejkompis från Bagarmossen som jag träffade första året på gymnasiet. Är ett år äldre än mig och har förutom haft en roll i "Säg att du älskar mig", även blivit erbjudan att delta i nya svenska säsongen av Paradise Hotel) oss i ett desperat bostassökande. En så länge har det varit utan framgångn men snart vänder det nog. Någon som något tips? 1-3 så centralt och "ekonomiskt" som möjligt i Stockholm.


Det får bli bilder när jag kommer tillbaks för den här gammla datorn, som för övrigt är min gammla dator, är helt sanslös. I och för sig så är min nuvarande i två delar men får lösa sig på något sätt. Ska sluta nu för datorn segar ner totalt. Famntag//Davidoff


Dagens TheOnes2Watch

Mihaela Mihnea

Namn:
Mihaela Mihnea
Mått: 179/87/62/90cm
Hår/Ögon: Mörkblond/Grön
Född: 7 April 1988, Moldavien
Agentur: Mandarina Models (Rumänien)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

Resten av Förran Veckans TheOnes2Watch

Eftersom jag var lite dålig på att blogga förra veckan så kommer nu resten av TheOnes2Watch (22-/240709)


240709
Inni Kozak

Namn: Inni Kozak
Mått: 176/79/62/88cm
Hår/Ögon: Mörkblond/Grön
Född: 21 September 1995, Ukraina
Agentur: Image Discovery, Ukraina
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 


220709
Anu Koski

Namn:
Anu Koski
Mått: 175/80/60/85cm/s39
Hår/Ögon: Blond/Grön
Född: 31 oktober 1989, Tervajoki,Finland
Agentur: Brand Model Management (Helsingfors), m4 Models (Hamburg), Upfront Models (Singapore)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

Ålderdomsfylla

Nu sitter jag här uppe i Ry under ett grannkalas. Det är kaffe, congac, visor, och mycket prat. Stämmningen är på topp, trots att medelåldern bland deltagarna är 70+. Själv tilläts jag bara dricka ett glas vin så roligare än så vart det inte.

Det är skönt här uppe men jag får panik när jag inte kan uppdatera bloggen kontinuerligt. Får skriva mer imorgon när myggen inter sticker ihjälen och gammlingarna har däckat//Davidoff

Äntligen Sol

Sorry för att jag inte kunde uppdatera igår. Det har regnat här uppe ända fram tills idag då solen börjat titta fram. Igår åkte jag och MOster in till Härnösand och köpte ett par ni svarta "Tretorn Classic" gummistövlar som jag fick i födelesedagspresent. Sen åkte vi och storhandla och på kvällen vart det grillans strömming med Avokado. Hade jätte svårt att somna inatt, på grund av all mygg jag hade i sovrummet. Nu vaknade jag iallafall för ca en timmes sen och har ätit en gigantisk frukost. Bläddrade också i den värdelösa "Tidningen Ångermanalnd" medans jag avnjöt morgon cigaretten (största nyheter var att Härnösands teater fått nya stolar och att en äldre dam hade blivit bestulen på sina matkassar från Hemköp vid parkbänk). Nu ska jag föröska tvättavmin kläder eftersom ingeting är rent. Sen blir det en tur med båten och köpa jordgubbar. Ska även se om jag kan ladda upp lite bilder från allt.

Kram så länge...

Dålig Uppdatering

Hej,

Nu har jag entligen lyckats få tag på en dator. Förlåt att jag inte har bloggat något sen i tisdags men jag har inte haft tillgång till någon dator. Jossan dator laddade ur ganska fort och min mobil var helt värdelös när kom till bloggande. Nu har vi iallafall vart på våran lilla road trip som var hur mysig som helst. Vi började ju resan tisdags kväll när vi åkte följande sträck:

Älvsjö-Midsommarkransen(för att plocka upp Åsas bror Jonas)-Kista(lämna av Jonas)-Rinkeby(körde fel när vi skulle till E4:an)-Uppsala(åt middag på Max Hamburgare)-Uppsala(körde ganska myckat fel)-Gävle(kiss- och rökpause)-Söderhamn/Stenö(slutgiltig destination).

Som ni ser vart det en del omvägar på grund av lite felkörning men det var inte hela världen för Åsa körde galant ändå. När vi kom fram vid 23:30 var det en liten fest på campingen restaurang där 80% bestod av Söderhamns ungdomar. Campingen var stängd så vi fick gå till restaurangen för att få koden till bommen. Påväg tillbaka till bilen blev Jossan uppragad av en as packad "norris" (norrläning) som på en rolig dialekt frågade om vi skulle med in till stan vilket inte kändes allt för lockande. Vi bara skrattade och åkte och parkerade istället. Efter att fått upp tältet (gick förvånansvärt bra) tog vi varsin öl och började inspektera området. Dock var det ganska kallt och det blåste så vi gick tillbaka till "lägret". Där forsatte jag att dricka själv medans vi lyssnade på musik. Efter en stund däckade Åsa och Jossan coh jag satt där själv med ett glas vin, en cigarett och Edith Piaf - precis som det brukar vara.

Igår vakande både jag och Jossan redan klockan 8, vilket är väldigt sällsynt (speciellt för Jossan). Jag bestämde mig för att ta en cider eftersom vi varken hade vatten eller frukost och det slutade mer cider och vin. Så jag sprang runt ganska lullig hela dagen igår. Vi åt sedan frukost/lunch inne i Söderhamn, handlade mat, spelade minigolf, åt glass (som jag fick betala för eftersom jag vann minigolfen), badade och hängde som vanligt. Det vart ganska tidigt för oss igårmen jag ahde en super trevlig dag. Sov ganska obekvämt i det lilla tvåmanstältet på grund av mygg, värme, mosande och snarkningar från en viss person...

Imorse jag vakande var det skaskigt väder. Vi åt frukost, fixade oss själva och började plocka iordning. Jag besällde även en tågbiljett eftersom jag skulle vidare upp till Ry (Härnösand) idag. Efter en ganska långtråkig eftermiddag bestämde vi oss för att lunch innne i Söderhamn innan vi skulle lämna av mig. Tror inte att Åsa och Jossan var så nöjda med sin pasta bolognese men min skaldjurspasta var helt okej. Sen lämnade dem av mig på tågstationen och jag tog X2000 till Sundsvall och sen buss vidare till Härnösand. Vart plågad av en skitjobbig alkoholiserad medelålders norris hela vägen upp som inte kunde sluta prata om sin bror. Hasse kom och hämtade upp mig vid busstationen och nu sitter jag här upp i Ry. Åt en jättegod strömmings gratäng till middag. Vi la även ut fiskenät som vi ska ta upp imorgon och sen tog vi en liten båttur som var jätte mysig (trors regn).

Imorgon ska jag och Moster in Härnösand och ät på Big Boy (bästa hamburge haket i världen) samt inhandla en födelsedagspresent till mig. Nu ska jag ta en god-natt-cigarett och sen försöka sova. God natt och ha det bra//Davidoff

P.S. För tillfället kan jag inte ladda upp bilder men jag återkommer med det.

Top 10 Campaigns for Fall-Winter 2009/2010

Jag är en sådan person som älskar modekampanjer och marknadsföring. Tycker att det är jätte intressant, allt från valet av casting-/produktionsbolag, modell, fotograf, stylist, make-up artist till plats av plåtning, bakrund, rekvisita, redigering, etc och såklart - hur bra det säljer. Att bläddra igenom en tidning och se kampanj efter kampanj från olika modehus kan jag göra i timmar. Denna rakning är väldigt svår då det finns väldigt många kampanjer och speciellt många bra. Det kommer även komma en rakning för "fragrance campaigns only" men här är nu Tio-i-Top bästa kampanjer för Fall-Wainter 2009/2010 ( #10-#20 kommer snart):


10.
Moschino
Fotograf: Tom Munro
Modeller: Constance Jablonski
Davidoff kommenterar: Constance kunde inte vara ett självklarare alternativ till kampanjen. Hon passar verkligen i Moschino's styling och scensättning. 



9. Armani Jeans
Fotograf: Takay
Modeller: Danny Schwars och Isabella Oelz
Davidoff kommenterar: Finns bara en sak att säga - SEX SÄLJER!



8.
Giorgio Armani
Fotograf: Mert Alas and Marcus Piggott
Modeller: Raquel Zimmermann
Davidoff kommenterar: Klassikt mode kommer alltid vara tidlös. Även om kläderna är inovativa så tänker men klassikt mode.



7.
Emanuel Ungaro
Fotograf: Patrice Stable
Modeller: Aminata Niaria och Skye Stracke
Davidoff kommenterar: Aminata och Skye lyckas verkligen förmedla känsla av en ung, chic, trendig och kaxig stil. Att dem sitter/ligger och hänger gör så mycket för den känslan.



6. Chloé
Fotograf: Mikael Jansson
Modeller: Karlie Kloss, Kasia Struss och Sigrid Ågren
Davidoff kommenterar: Här har fokus lagts på plaggen och det är faktiskt dem skall säljas. Valet av plats för plåtning är utmärkt med tanke på klädernas färger och hårstyling är klockren.


5. 
Granfraco Ferré
Fotograf: Stefano Moro
Modeller: Karolin Wolter
Davidoff kommenterar: Karolin's ansikte, med den där ljusättningen, i dem där kläderna...ger en rysningar.



4.
Mulberry
Fotograf: Steven Meisel
Modeller: Irina Kulikova och Kasia Struss
Davidoff kommenterar: Den är kampanjen skriker "fashion , fashion and fashion". Men tänker "lämna vad som helst men aldrig din Mulberrry"



3. Givenchy
Fotograf: Mert Alas and Marcus Piggott
Modeller: Iris Struebegger, Leonor Sherrer, Mariacarla Boscono och Ranya Mordanova.
Davidoff kommenterar: Gillar de udda valet av modeller och tycker att det funkar väldigt bra. Här sälj inte bara kläder, utan även ett helt koncept.



2.
Phi
Fotograf: Steven Meisel
Modeller: Anna Selezneva, Natasha Poly och Sasha Pivovarova
Davidoff kommenterar: Bästa valet av modeller för kollektionen och inte förvånansvärt att alla är ryskor. Perfekt med så enkel sceografi när kläderna och modellerna är så enastående.



1.
Dolce & Gabbana
Fotograf: Steven Klein
Modeller: Edita Vilkeviciute, Heidi Mount och Mariacarla Boscono
Davidoff kommenterar: Dolce & Gabbana är kända för att alltid producera väldigt bra kampanjer och nu har dem gjort det igen. Förutom de snygga kläderna så har valet av modeller, styling, ljussättning och scenografi gjort att modehuset förtjänar en första plats.

Dagens TheOnes2Watch

Sabrina Rathje

Namn:
Sabrina Rathje
Mått: 175/75/66/85/cm/s40
Hår/Ögon: Brunt/Blå
Född: 4 juli 1994, Skanderborg, Danmark
Agentur: Elite Copenhagen (Köpenhamn)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

Road trip!



Så klockan fem i eftermiddag bär det av mot Söderhamn och Stenö camping där vi ska campa i två dagar. Det ska bli skit skönt och komma iväg lite eftersom jag knappt har rört mig sen ankomsten från London. Jag ska se om det finns internet där så jag kan blogga annars får vi höras när vi kommer hem igen på torsdag. Eventuell åker jag vidare upp till Ry (Härnösand) och hälsar på min moster och morbror efteråt men det beror på. Undra nu vad man ska ha med sig? Blir nog bara de vanliga, väskan, kläder, tidningar, filmer och dator. Sen måste vi ju förbi bolaget så vi kan köpe öl/cider eller nått. Den är resan blev spontan och oplanerad men det kanske blir ännu roligare så. Vi får se, men jag lär ju kunna blogga på nått vis! Strax tillbaka...


Stenö

Tidigare idag bestämd jag, Jossan och Åsa  oss för att ta en liten minisemester till Stenö (Söderhamn). Vi åker klockan fem i eftermiddag och Åsa ska kör eftersom hon precis tagit körkort (varken jag eller Jossan har körkort, även fast jag är redo för uppkörning nu). Där ska vi bada, sola, hänga, semestra och förhopningsvis festa lite. Det ska bli så kul! Dricker vin nu så jag blir lite slow i huvudet så jag skriver mer imorgon ...godnatt!

"Dear Miss Lanvin - It's Soon Time For Fall & Winter"




Som ni vet så är Lanvin ett av mina favorit modehus och jag beundrar verkligen Alber Elbaz som designer. Jag tycker att han alltid lyckas skapa snygga kollektioner och man måste verkligen säga att han är kreativ. Visste ni att han alltid har en röd kreation i alla hans kollektioner? Stylingen till alla visningar lyftar verkligen fram plaggen till det där lilla extra och Lanvin's casting director lyckas alltid.

 Här iallafall alla looks (inkl. modell line-up) samt reviews av Fall-Winter 2009/2010 kollektionen som så vanligt är extra ordinary:


Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
1. Magdalena Frackowiak (ELITE)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Sjukt bra öppning med en av de snyggaste kreationerna i kollektionen. "Den lilla svarta" goes 2009 men behåller den klassiska utgången.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
2. Iris Strubegger (WOMEN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Snygg och enkel. Perfekt till jobbet som PR assistent på "People's Revolution"

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
3. Sigrid Ågren (ELITE)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Överdelen är toppen och siluett är spännande men halsbandet  förstör lite.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
4. Raquel Zimmermann (VIVA)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Du har aldrig kunna se hetar ut på en begravning!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
5. Jamie Bochert (ELITE)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar:
Kollektionens röda som är TDF. Perfekt för art galleries!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
6. Tanya Dziahileva (MARILYN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Siluetten är superbe!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
7. Yulia Kharlaponova (WOMEN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Vet inte om det är Yulia's gång som gör att den inte blir rättvis. Skulle vilja se mer av den egentligen...

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
8. Marina Peres (IMG)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Hade varit en 9:a om inte armarna varit så långa.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
9. Heidi Mount (IMG)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Formen är fantastiskt men lite för kruxig.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
10. Vlada Roslyakova (WOMEN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Fransk societets kvinna!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
11. Sofie Roellens (MAJOR)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: "I said brr, it's cold here so we most be in winter Paris"

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
12. Olga Sherer (NATHALIE)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Älskar den väst fordmade päls överdelen. Nu sitter den stora halskreationen magnifique!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
13. Natasha Poly (WOMEN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Enkel med fina detaljer

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
14. Liya Kebede (VIVA)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: "Keep me warm and classy"
Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
15. Elsa Sylvan (VIVA)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Den perfekta after work outfiten!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
16. Siri Tollerød (MARILYN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Beiged har sällan sett så bra ut!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
17. Lily Donaldson (IMG)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Höst drömmar...

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
18. Katrin Thormann (WOMEN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Lite för tråkig och blank för min smak.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
19. Karlie Kloss (NEXT)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: So friggin' cool! Både kaxig, sofistikerad, galmourös och divine! Passade Karlie så perfekt att V Magazine gjrode ett reportaget där hon bar samma outfit!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
20. Toni Garrn (WOMEN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Davidoff is in love, love, love...

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
21. Georgina Stojilkovic (WOMEN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Lanvin's version av den rika oskyldiga skolflickan.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
22. Kim Noorda (VIVA)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Another version av 1:an - med andra ord fantastique!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
23. Dorothea Barth Jörgensen (ELITE)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: "Den tylliga lilla svarta "

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
24. Elise Hélène Gatschene (VIVA)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Bland de snyggaste kapporna ever!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
25. Sara Blomqvist (VIVA)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Färgen är verkligen ovanlig men chic.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
26. Taryn Davidson (VIVA)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Love the look, även fast armarna borde ha varit lite kortare.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
27. Myf Shepherd (NEXT)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Snygg men lite små tråkig.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
28. Karmen Pedaru (NEXT)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Befäll havaren från andra världskriget goes fashion!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
29. Karolin Wolter (WOMEN)
 Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: En mer vågad Edith Piaf outfit (Piaf föredrog de enklaste svarta).

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
30. Irina Kulikova (IMG)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Time for fashion war!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
31. Anna de Rijk (VIVA)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Hetaste front row looken.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
32. Nimue Smit (WOMEN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Advokat kvinnan vi alla killar dreglar efter.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
33. Edita Vilkeviciute (VIVA)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Seperat - superbe, tillsammns - nja...

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
34. Kendra Spears (ELITE)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Super women anländer!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
35. Anabela Belikova (IMG)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Den tysk-judiska miljardärsdotter.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
36.  Iris Strubegger (WOMEN) 2nd
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Den franska lyxbordell looken har aldrig varit så het.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
37. Kinée Diouf (VIVA)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Den afrikanska kvinnan anländer till Paris.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
38. Liu Wen (MARILYN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Redo för mode strid...

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
39. Hanne Gaby Odiele (WOMEN)
 Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Hade sett bättre ut utan halssmyckena.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
40. Suelen Monteiro (METROPOLITAN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: En slapp dag i city.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
41. Sigrid Ågren (ELITE) 2nd
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: De franska ynglingarnas look.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
42. Magdalena Frackowiak (ELITE) 2nd
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Frukost, lunch, middag, cocktail...all day dress.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
43. Yulia Kharlaponova (WOMEN) 2nd
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Hollywood stjärnan!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
44. Jeneil Williams (FORD)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Enda plagget jag inte riktigt förstår...

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
45. Heidi Mount (IMG) 2nd
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Keep me hot - as in good looking and free from cold!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
46. Anna Jagodzinska (NEXT)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Collage student på besök i Versailles.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
47. Vlada Roslyakova (WOMEN) 2nd
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: I love tea parties!

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
48. Natasha Poly (WOMEN) 2nd
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Perfekt en vanlig dag på stan.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
49. Kim Noorda (VIVA) 2nd
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Den franska konstnärinnan.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
50. Ali Stephens (MARILYN)
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Känns som om halsbandet skulle ha varit mindre. Klänningen har fina detaljer men känns lite stel.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
51. Tanya Dziahileva (MARILYN) 2nd
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Rysk lyxlook när den är som allra bäst.

Lanvin Fall 2009 Ready-to-Wear
52. Karlie Kloss (NEXT) 2nd
Davidoff rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Davidoff kommenterar: Den svarta långa är verkligen höstens it plagg!

16 and pregnant (19 and crying)

MTV's 16 and Pregnant - MTV Shows


Jag och Jossan kollade just på detta avsnitt av 16 and pregnant. NI MÅSTE VERKLIGEN SE DET!

Det var så rörande och vi grät bägge två. Tonårsparet Catelynn och Tyler tar beslutet att adoptera bort sin dotter vilket var mycket känslosamt. Vi tycker att de var mycket starka som kunde gå igenom detta trots deras unga ålder och utan stöd från sina föräldrar. Se och inspireras, men glöm inte näsduken!

Fetto Lunch



Nu sitter jag och Jossan och äter korv med bröd - smaskens.

Jossan tittar faschinerande på Oprah som idag handlar om en mamma som fött åttlingar (världsrekord) och sammanlagt har 14 barn som hon inte kan försörja. Började själv tänka på hur det skulle va att få åtta barn samtidigt (bara att få ett verkar skrämmande). Det är ju f*n tillräcklig för en hel modell line-up till Prada visning. Och tänk vad man skulle blanda ihop dem? Tänk vad mat man skulle behöva laga? Kläder som skulle behöva köpas? Imagine potträning liksom...nightmare! Snacka om att aldrig få egen tid. Synd att hon dessutom har problem att försörja dem men så länge hon älskar var och en av alla kultingar och ingen svälter tycker jag att det är okej. Men egentligen, tänk er att trycka ut åtta människor på och samma gång, snacka om smärta. Att föda en måste ju vara tillräckligt...

Döda tid

Hittade dessa frågor på någons blogg och beslöt mig för att också svara på frågorna...

10 Favoriter

Dialekt: Ren Stockholmska
Mat: Sushi
Låt: Non, Je Ne Regrette Rien (Edith Piaf)
Film: Pretty Woman
Tecknad figur: Bart Simpson
Sport: Dans
Veckodag: Torsdag
Årstid: Vinter
Soloartist: Edith Piaf

9 För tillfället
Humör: Sjuk...
Tanke: Bloggen
Bakgrund på datorn: Jossan sittandes på en brygga (hennes dator också)
Känsla: Sjuk...
Tid: 12.41
Bästa sak: Pengar
Irritationsobjekt: Gräsklipparen utanför

8 Första
Bästa vän: Sara
Husdjur: Hamster
Utlandssemester: Tyskland
Sport: Dans
CD skiva: Backstreet Boys (?)
Gosedjur: Mimmii
Ord: TDF (To Die For)

7 Senaste
Telefonsamtal: Receptionist Jävel
Mat: Popcorn
Dryck: Vatten
Biltur: Igår
Tv program: America's Next Top Model (hatar det)
Spelad låt: Here comes the sun (Brooke White)
Köpta klädesplagg: Hoodie från H&M

6 Har du någonsin
Krossat ett fönster: Nej
Fått sy: Nej om det är i mig själv och Ja annars.
Rökt: Ja
Varit packad: Ja
Badat med kläder på: Ja
Varit med i tidningen: Ja

5 Nej tack
Skolämne: Relgion
Mat: Grönsaker
Musik: Hårdrock
Dryck: Kaffe
Djur: Grodor och sniglar

4 Saker
Du gör när du har tråkigt: Surfar på nätet
Du gjorde igår kväll: Var på bio
Du kan höra just nu: Gräsklipparen
Du inte kan leva utan: Fashion, friends, pengar, cigaretter, alcohol och internet.

3 Saker
Du gjort idag: Suttit här
Du tycker om: I-D Magazine
Du inte gillar: Mitt nuvarande livssituation

2 Val
Frukt eller grönsaker: Frukt
Hund ellr katt: Hund

1 Önskan
Att jag verkligen kommer att bli major and fierce!!

Dagens THEONES2Watch

Chloe Graham

Namn:
Chloe Graham
Mått: 178/82/61/86/cm/s43
Hår/Ögon: Blond/Blå
Född: 19 juni 1995, Nya Zeeland
Agentur: 62 Models & Talent (Nya Zeeland)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 

Fortsättning Från Igår




Först och främst måste jag bara be om mitt oförskämda inlägg igår (inatt), men datorn höll på att fucka ur. Imorse när jag skulle sätta på den igen visade det sig att den hade kraschat på riktigt och inte längre går att sätta på. Det blir tredje gången som jag får lämna in den. Sitter nu vid Jossan's dator som sover. Egentligen skulle jag ha varit på AcadeMedia för att påbörga en ny utbildning om jobbsökande men jag var fortfarande ganska sjuk när jag vaknade klockan 8 imorse.

Iallafall tillbaka till gårdagen, vi gick ju och såg Harry Potter och Halvblodsprinsen på Heron City (Stockholm) som var jättebra. Harry Potter filmerna är ju aldrig lika bra som böckerna men det lär ju inte vara så lätt att få ner 800 boksidor till 2 timmar och 30 minuter på film. Filmen var inte riktigt som jag hade tänkt mig, det var mycket mer komiska inslag och kärleks draman. Både jag och resten av publiken skrattade och små fnissade var och varannan minut. Jag tycker att det är ganska kul att karatärerna upplever samma tonårsproblem som vi gör (dock fastän lite mer magiska) och att man märker att dem har vuxit upp/växer. Som vanligt hade dem gjort om en hel del i handlingen och missat viktiga inslag samt adderat saker som inte fanns i boken. Tyvärr var ganska länge sen jag läste boken (närmare bestämt fyra år sen) så jag kom inte ihåg allt för mycket men det gjorde det bara intressantar e att se den. Jag saknade många av de vanligt återkommande bikaratärerna som Neville Longbottom (syns bara snabbt i en scen), Crabe & Goyle (syns lite grann), de äldra bröderna Weasley, Cornelius Fudge, flertalet Hogwarts lärare/lärarinnor, flertalet medlemmar ur Dumbledore's Armé, m.m. Men i slutändan var den väldigt bra och jag var imponerad av special effekterna och såg en tydlig utveckling sen de tidigare filmerna. Filmen är väldigt spännade samtidigt som den är rolig och du blir aldrig uttråkad. Absolut ett måste att se på bio!

Det var otroligt många människor vid biljett- och popcorn avdelning och trots att samtliga kassor var öppna ringlades köerna lågt. Vi köade i ca 30 minuter och hann precis in när själva filmen började. Vilket var lite pinsamt eftersom man var tvungen att tränga sig in, dessutom hade vi mitten platser. Vi var iallafall inte sist in för det fortsatte och trilla in folk. Jag är faktiskt en av få som gillar att se bioreklamen så det var också lite synd att vi missade den.

Ovan ser ni en bild på Åsa och Jossan i kön.

Davidoff Rankar Harry Potter och Halvblodsprinsen: 1 2 3 4 5 6 7 8-9 10





Godnatt!

Hej, vi kom tillbaka från bio för ca två timmar sen men Åsa har använt datorn till att spela CS och kollat in resmål för våran lilla grattis-till-körkort-och-kommer-sakna-dig-när-du-gör-lumpen-biltripp. Vi ska tydligen till en kamping i norra Gävle, mer info kommer. Nu till filmen...sorry måste tyvärr återkomma imorgon för datorn håller på att fucka ur...good night, sleep tight!

Daks att kila

Nu ska vi kila iväg till bion. Åsa är som vanligt ett decenium sen så vi får skynda oss (hatar att anstränga mig fysiskt).
Vi ses sen så får ni en liten recension på filmen!

Milord



En till Edith Piaf låt, Milord, som är perfekt att lyssna till när man dricker vin eller saknar Paris små gator! Denna amatör video är gjord av några skol/teater (?) ungdomar och jag gillar faktiskt den. Tycker att det är ett roligt intiativ och även fast allt är långt ifrån perfekt så får man ändå rätt känsla, eller hur?

Non, Je Ne Regrette Rien



Detta är en av mina absoluta favoritartister - Edith Piaf, med låten som jag älskar och betyder så mycket för mig. Hoppas ni gillar den lika mycket!






Harry Potter and the Half-Blood Prince




Nu har jag bokat fyra biljttter för mig, Åsa, Jossan och Martin till Harry Potter och Halvblods Prinsen på Heron City ikväll.

ÄNTLIGEN, ska bli så kul!!

Innan dess ska vi nu se Harry Potter och Fenixordern för att komma i riktigt HP mood.

Är det någon som har sett filmen än?
Isåfall, vad tyckte ni?


Brunch




Vaknade redan klockan tio imorse av all hosta och magvärk. Så det vart bara sex timmars sömn inatt och inte heller sov jag bra. Tänkte vara lite schyst på Jossan och Martin och gick iväg mot "Vi" och köpte matvaror fö att göra en härlig brunch med alldeles för mycket mat som resulterade till att jag nu är 471:- fattigare. 
Vi har iallafall precis avverkat det mesta av den medans de två resumérade Visby resan, vilket tydligen verkade ha vart en lugn och trevlig tripp. Nu ska jag boka biljetter till Harry Potter ikväll även fast jag är sjuk, hörs snart igen!

På bilden ovan ser ni hur Jossan is make it I-D  as always. Isn't she a beuty queen? (Iallafall drama queen)



Nästan Klar

Nu är jag nästan klar med allt,  det enda som återstår är en del disk, men efersom diskmedlet tog slut så kan jag inte fortsätta mer inatt. Ligger just nu och kollar på "Hemsökta Hus" och försöker att bli trött så att jag kan sova. Tycker verkligen att den där blonda korthåriga tanten som skriker och låter jämnt är lite föröverdirven, kan inte låta bli att fnissa lite då och då.  En positiv sak är att jag äntligen börjar må lite bättre (Day & Night Nurses pillererna verkar ha gjort sitt jobb).
 
Om två timmar kommer Jossan och Martin hem från Gottland så imorgon, vare sig man vill eller inte, lär man ju få höra en massa saker som hänt under resan. Hoppas också att vi kommer iväg och ser "Harry Potter och Halvblodsprinsen" på bio. Känns konstigt att jag inte har sett den än, har varit på premiären av alla andra Harry Potter filmer (älskar Harry Potter). Det finns egentligen två anledningar till att jag inte har sett den än, den 14 Juli var det ju min födelsedag men eftersom vi skulle dricka och festa på kvällen kändes 23:59 visningarna samma kväll inte så lockade. Dagen efter på själva premiärsdagen hade jag börja bli sjuk och dessutom insåg jag hade jag ändå inte hade cash, synd så det sög ju.
Men nu ska jag ta och sussa!

God natt om någon läsar detta!

Dags nu då...



Pratade precis klart med Jill som skulle ut i Soho (London) för att festa. Sitter nu och halv sneglar på "101 Dalmatinerna", det är den otecknade versionen från 1996. Kom ihåg att jag hade den på VHS och älskade den.

Iallafall, som ni ser på bilden så är det en hel del disk (ligger mer i diskonen som inte syns och ute i vardagsrummet), så nu kan jag väl inte skjuta upp det något mera? Haha, vilken otroligt spännande lördag med barnfilm och städning...hade iallafall lite cyber förfest med Jill och lyckades trycka i mig en hel öl trots mitt tillstånd.

Innan jag börjar städa och försvinner i sisådär fyra timmar kan jag iallafall berätta något mer intressant; jag ska på jobbintervju på en modellagentur i Stockholm nu i veckan. Spännande va? Hoppas det blir något! Vet dock ej vad jag ska ha på mig...har ju verkligen inga snygga kläder alls...ajja det löser sig, vi hörs efter städningen!



Piller-Jill




Okej, nu får jag lite ångest, isället för att städa Jossan's lägenhet som jag, inte bara mig själv, utan även henne har lovat, har jag istället suttit fast här vid datorn och surfat runt. Jag borde kunna skylla på att jag är sjuk...hmm..får nog ta tag i det där nu, håller ju ändå på att få liggsår. 

Nu snackar jag iallafall med Piller-Jill på Skype (Jill, alkohlist norrländska från London som älskar att supa och festa, träffades när jag skulle hyra ut ett skabbigt rum på Edgware Road och efter dess har vi supit ihop. Folk brukar säga att Jill är verklighetens Bridget Jones och att jag är den manliga motsvarigheten till Bridget Jones). Nu måste jag sluta och var alite mer social och sen diska...

Speak to you later!

Top 20 Female Models born in the 90's from - models.com (July 2009)



Nu har jag uppdaterat min youtube video för Juli månad på rankade modeller från models.com födda på 90-talet. Som ni vet tycker jag bäst om de ynre modellerna. Några små ändringar blev det sen Juni, däribland har Jourdan Dunn fått klättra upp vilket hon verkligen förtjänar. Dock är jag inte riktigt nöjd med models.com's ranking, t.ex. tycker jag Diana Fahrkulina, Taryn Davidson, Kate Somers, Kamila Filipcikova och Masha Tyeln borde vara rankade. Alla dessa modeller har gjort en hel del prestigefulla saker. Undrar egentligen varför Ranya Mordanova är rankad, en Givenchy Campaign, vad är det? Det är ju jätte bra men hon har inte gjort något mer. Dessutom har inte hon min favorit look. Tycker att det är lite komiskt hur models.com rankar och "unranker" modeller hela tiden. Listen borde vara Top 100 så blir den bättre.

Här är iallafall listan:

1. Toni Garrn
2. Karlie Koss
3. Anna Selezneva
4. Ymre Stiekema
5. Jourdan Dunn
6. Sigrid Agren
8. Jac Jagaciak
8. Ali Stephens
9. Karolin Wolter
10. Tanya Dziahileva
11. Amanda Laine
12. Irina Kulikova
13. Constance Jablonski
14. Karmen Pedaru
15. Anya Kazakova
16. Ranya Mordanova
17. Anabela Belikova
18. Myf Sheperd
19. Nimue Smit
20. Katie Fogarty

Svenskorna Är Dem Nya Ryskorna...

De flesta av oss vet att östeuropeiska och syd- och nordamerikanska modeller länge har varit överresprenseterade bland modelleliten. Men nu har trenden börja vända, de tre senaste säsongerna har holländska och tyska modeller tagit över alltmera och nu senaste säsongen har svenska modeller visat alltmer framgång internationellt sett. Svenskorna har satt Sverige på den internationella modellkartan och dem blir fler och fler. Här är tio svenska modeller som det går väldigt bra för just nu:

Elsa Sylvan - Ph: David Sims for Balenciaga S/S 09

1. Elsa Sylvan


Mått:
180/78/61/88/39cm/s40
Hår/Ögon: Blond/Blå
Född: 23 January 1987, Stockholm
Agenturer: Viva Model Management (Paris), Fashion (Milan), DNA Models (New York), Viva London (London), Mika's (Stockholm)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jobb i Urval:
Balenciaga S/S 09 Campaign, D&G Cruise 09 Campaign, CK Jeans F/W 08 Campaign, French Connection F/W 08 Campaign, Covers av Elle Sverige och Italia samt Cover Magazine.
Övrigt:
Elsa har varit med ett tag men fick inte sitt internationella genombrott förän Givenchy S/S 07 visning. Hon blev scoutad på Gröna Lund i Stockholm och har tidigare lidit av Anorexia. Förnuvarande bor Elsa i New York men är uppvuxen i Danderyd (Stockholm). Min moster och morbror är faktiskt goda vänner med Elsas föräldrar som är aktiva inom en idrottförening. Hon är rankad på models.com Top 50 Models på plats #50.


Sigrid Agren - Ph: Alasdair McLellan for i-D Magazine June 09
2. Sigrid Ågren

Mått: 177/82/59/87cm/s39
Hår/Ögon: Blond/Hazel
Född: 24 April 1991, Martinique, Frankrike
Agenturer: Elite (Paris), Elite Milan (Milan), New York Model Management (New York), LA Models (Los Angeles), Elite Stockholm (Elite Stockholm), Elite Copenhagen (Copenhagen.), Elite Barcelona (Barcelona), Model Management Hamburg (Hamburg), Munich Model (Munich)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jobb i Urval: cK Calvin Klein F/W 09 Campaign, Prada S/S 09 Campaign, Armani Jeans S/S 09 Campaign, Nicole Farhi S/S 09 Campaign, I-D Magazine Cover (June/July 09)

Övrigt: Sigrid är egentligen fransyska med en mamma från Normandie men hennes pappa är svensk (därav efternamnet Ågren) så hon fick vara med på listan. Hon har fått en raket start på sin modellkarriär och är rankad på models.com Top 50 Models på plats #16.



3. Sara Blomqvist

Mått:
178/81/61/91cm/s40
Hår/Ögon: Brun/Brun
Född: 9 April 1989, Karlstad
Agenturer: Viva Model Management (Paris), Why Not Models (Milan), DNA Models (New York), Viva London (London), Mika's (Stockholm)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jobb i Urval: D&G F/W 09 Campaign, Armani Jeans S/S 09 Campaign, Patrizia Pepe S/S 09 Campaign, Vogue Paris och Italia Editorial

Övrigt: Värmländska Sara blev årets svenska modell under Elle galan 2009. Jobbar mycket i New York och Paris för tillfället. Var den svenska modellen som gick flest internationella visningar förra hösten. Inför de svenska A/W 08 kampanjerna var Sara den mest bokade modellen och gjorde bland annat House of Dagmar kampanj och visning när jag jobbade där. Det är förmodligen bara en tidsfråga innan Sara blir rankad på models.com.



4. Julia Hafström

Mått: 174/79/61/87cm/s40
Hår/Ögon: Röd Blond/Hazel
Född: 11 Maj 1992, Malmö
Agenturer: IMG Paris (Paris), IMG Milan (Milan), IMG (New York), IMG London (London), New Blood Agency (Stockholm)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jobb i Urval: Prada F/W 09 Campaign, Cover of Dazed & Confused August 09, Vogue Italia Editorial

Övrigt: IMG's nya svenska stjärna, Julia Haftström, blev scoutad på Ikea i Malmö av Johan Petterson from New Blood Agency när hon endast var 13 år. Idag 17 år gammal har hon bland annat gått visningar för Prada, MiuMiu ,Valentino Haute Couture, plåtat Prada kampanj och Vogue Italia Editorial med Steven Meisel samt blivit stylad av Nicola Formichetti för omslaget av Dazed & Confused. Pippi Långstrump har vuxit upp och blivit het modell!



5. Hanna Rundlöf

Mått: 177/76/59/86cm/s40
Hår/Ögon: Blond/Hazel
Född:  14 Juli 1992, Falköping
Agenturer: Marilyn Agency (Paris), Why Not Models (Milan), Marilyn Agency (New York), UNO (Barcelona), Elite Stockholm (Stockholm), Modellink (Göteborg)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jobb i Urval: D&G F/W 09 Campaign, POP Magazine Editorial, Rodeo Magazine Editorial 

Övrigt: Ni har väl inte missat Hanna's egna blogg (http://hannamaertha.blogg.se/) där hon skriver om sitt liv och modellandet. Denna Falköping-tjej befinner sig förnuvarande i Paris över sommaren men åker emellan Milano, New York och London lika väl. Jag tror att hon kan gå långt, dessutom delar hon födelsedag med mig!


6. Dorothea Barth Jörgensen

Mått: 177/80/63/88cm/s40
Hår/Ögon: Mörk Blond/Bruna
Född: 1991, Stockholm
Agenturer: Elite (Paris), Elite Milan (Milan), Women Management (New York), Elite Amsterdam (Amsterdam), Elite Barcelona (Barcelona), Elite Copenhagen (Köpenhamn), Elite Stockholm (Stockholm), Modellink (Göteborg)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jobb i Urval: Vogue Italia Editorial, W Magazine Editorial, 10 Magazine Editorial, Chanel Haute Couture Runway 

Övrigt: Dorothea vann "Elite Model Look Sweden 2007" och blev sen singnad med Elite Word Wide förutom i New York där hon är med Women. Har gjort stor succé och gått många stora visningar senaste två säsongerna. Håll ögonen öppna för den här tjejen!



7. Frida Gustavsson


Mått: 180/81/58/87cm/s39
Hår/Ögon: Blond/Blå
Född: 6 Juni 1993, Stockholm
Agenturer: IMG Paris (Paris), IMG Milan (Milan), IMG (New York), IMG London (London), Stockholmsgruppen (Stockholm)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jobb i Urval:
 Opening Valentino Haute Couture Runway in Paris, Elie Saab Haute Couture Runway
Övrigt: Frida blev scoutad när hon var ute och shoppade med en vännina i Stockholm sommaren 2007. Våren 2008 gick hon visningar under Sotckholm Fashion Week (där ibland House of Dagmar där jag var hennes påkläddare och fick chans att prata med henne, väldigt trevlig var hon) och sommaren spenderade hon i Tokyo med Donna Models. Nu, sommaren 2009, gjorde hon debut i Paris under Haute Couture Visningarna där hon gick sammanlagt fyra visningar. Jag lovar att Frida kommer att bli major, vänta och se tills höstvisningarna (om inte skolan är ivägen), med andra ord, håll ögonen öppna! 



Johanna JilSander
8. Johanna Jonsson

Mått: 178/81/61/89cm/s40
Hår/Ögon: Mörk Blond/Blå
Född: 28 December 1991, Ambjörby, Värmland
Agenturer: Elite (Paris), Elite Milan (Milan), Elite Barcelona (Barcelona), Elite Stockholm (Stockholm), Modellink (Göteborg)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jobb i Urval: Jil Sander S/S 07 Campaign, D&G F/W 07 Campaign, Marc Jacobs Fragrance Daisy F/W 07 Campaign
Övrigt: Johanna's genombrott kom 2005 när hon var ute och internetsurfade. Hon fick syn på en annons om "Elite Model Look 2005" och bestämde sig för att skicka in en ansökan. Fem minuter senare ringde Elite och hennes karriär var igång. Hon skickades till Shang Hai för att delta i "International Elite Model Look" där hon kom trea. Johanna gjorde internationell debut hösten 2006 exklusivt för Jil Sander. Följande höst gick hon de flesta stora visningarna och efter säsongen omnämde amerikanska Vogue henne bland de 10 mest lovande modellerna. Efter det tog hon en break och gjorde inte comeback förän Paris F/W 09 veckan där hon endast gick för Chanel. Det ryktas att hon väntar tills hon tagit studenten nästa vår innan hon kör fullt ut.



9. Lovisa Ingman


Mått: 179/81/64/91cm/s40
Hår/Ögon: Blond/Blå
Född: 1991, Sverige
Agenturer: Women Paris (Paris), Women Milan (Milan), Women Management (New York), Donna Models (Tokyo), Elite Barcelona (Barcelona), Elite Stockholm (Stockholm), Modellink (Göteborg)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jobb i Urval: Margaret Howell S/S 09 Campaign, Prada S/S 08 Look Book, Elle Sverige och Japanese Editorial 
Övrigt: Lovisa fick en super start på sin modellkarriär med en Prada Exclusive bokning för S/S 08. Efter det har hon bland annat gått visningar för MiuMiu, Marni, Marc by Marc Jacobs, Donna Karen och Zap Posen. Jag träffade Lovisa när hon gjorde Stockholm Fashion Week F/W 2008 och fick även möjlighet att plåta henne med Frida Gustavsson. Som de flesta andra modeller i hennes ålder går fortfarande i skolan men efter det kommer vi nog allt få se...


 

10. Josefin Hedström

Mått: 176/78/62/88cm/s39
Hår/Ögon: Blond/Blå/Gröön
Född: 23 Juli 1990, Långedrag, Göteborg
Agenturer: Elite (Paris), Why Not Models (Milan), Ford Models (New York), Model Management (Hamburg), Munich Models (München), Elite Amsterdam (Amsterdam), Elite Barcelona (Barcelona), Elite Stockholm (Stockholm), Modellink (Göteborg)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jobb i Urval: Benetton F/W 08 Campaign, Hogan S/S 08 Campaign, Blumarine Cruise 08 Campaign, Tommy Girl S/S 08 Campaign, L'Officiel Magazine Cover 
Övrigt: Josefin blev scouted av en modellscout från Modellink när hon var ute och shoppade i ett köpcentrum i Göteborg år 2004. Efter det har det bara gått gått framåt och hon har blivit utnämd till model of the week av V Magazine. Hon har även gjort en del prestigefulla kampanjer och visningar.



Good Morning, Good Morning...



...fast egentligen vaknade jag inte nu. Har vaknat minst en gång varje halv timme inatt. Lyckades somna i halvsittande position men så fort jag ramlat ihop "kvävdes" jag och vaknade. Vaknade för allra sista gången klockan 10:00 och har sen dess preparerat mig själv med hostmedecin från Boots och Day & Night Nurses. Och såklart, massvis med te som resulterar till alldeles för många toalett besök. Igår när jag vaknade kände jag mig lite bättre men idag har det bara blivit värre.

Inatt kommer Jossan och Martin hem, (Jossan: bästa tjejkompis och förnuvarande min flatmate och landlord, Martin: Jossan's BF och också inneboende i Jossan's alldeles för lilla 1,5:a), dem har varit i Visby (Gottland) nu under den mer sedvanliga Stockholmsveckan men deras avsikter med resan var egentligen att besöka en Folkrace festival eftersom Martin är helt galen i sånt. I och med detta måste jag ta och göra följande:

1. Dammsuga hela lägenheten
2. Diska alla miljoner köksartiklar som inte orkat göra innan
3. Allmänst plocka undan och städa
4. Torka bort spyan från Emilia (ev av de bättre vännerna, dock endast 17 år gammal) och resten av alla partyglada människor från i Tisdags (!). Fyllde ju 19 år då..

Vet egenligen inte om jag pallar men har väl inget val. Åsa, som jag förövrigt har glömmt att presentera (från början Jossan's BFF som jag har börjat umgås väldigt mycket med), åkte till jobbet i klockan 8:00 imorse så henne får man ingen hjälp av. Artig som vi är vänner emellan, lyckades Åsa "utan avsikt" råka somna i min säng (madrass på vardagsrumsgolvet) så att jag var tvungen att bädda ner på det underbara golvet, förmodligen en av anledningarna till den underbara sömn. Ajja, nu måste jag ta tag i städandet och all skit. Hörs lite senare!



Snygga Coco Rocha och Hennes "Coco Pop"



Var inne på modellen Coco Rochas blogg (http://ohsococo.blogspot.com/) och hittade det här roliga klippet på henne och hennes pappa Trevor Haines.



Åsa är här!



Nu har jag och Åsat tjockat i oss en massa kina mat så att vi nästan spyr. För mig var det tredje gången gillt bara idag, är ju sjuk och orkar inte laga mat. Dessutom vill jag unna mig något nu när alla andra gör det. Just nu sitter vi och kollar på C.S.I, degar och snackar skit. Men får ju f*n ta och passa på innan människan ska göra lumpen i ett år. Fattar inte hur man ska klarar sig utan allt häng i nästan ett år. Nu börjar programmet igen (låter som världens tv-freak, men nu var det ju sjukt spännande). Hörs förmodligen senare kära läsare, haha jag och Åsa...



Top Modeling Agencies

Top 8 Modeling Agencies World Wide




1. Women Management
2. IMG Models
3. Next Model Management
4. Elite Model Management
5. Marilyn Agency
6. Viva Models
7. Ford Models
8. Major Model Management


Top 10 Modeling Agencies Paris
1. Women Paris
2. IMG Paris
3. Marilyn Agency
4. Viva Model Management
5. Next Paris
6. Elite
7. Nathalie Models
8. Ford Model Europe
9. Silent Models
10. Major Paris


Top 10 Modeling Agencies Milan

1. Women Milan
2. Why Not Model Management
3. d' Management Group
4. IMG Milano
5. Next Milan
6. Elite Milan
7. Fashion
8. Joy Models
9. Beatrice Models
10. Major Models Milan


Top 18 Modeling Agencies New York

1. IMG
2. Women Model Management
3. DNA Models
4. Next Models NY
5. Supreme Management
6. Marilyn Model Management
7. Elite New York
8. Ford Models
9. 1 Model Management
10. Major Model Management
11. New York Model Management
12. Wilhelmina New York
13. Trump Management
14. Click
15. VNY Model Management
16. Red Model Management
17. Reqeust Model Management
18. Fusion Models


Top 10 Modeling Agencies London



1. Storm Model Management
2. IMG London
3. Models 1
4. Select Model Management
5. Next London
6. Viva London
7. Premier Model Management
8. Independent Models
9. Elite London
10. FM Agency



Top 10 Modeling Agencies Germany



1. Mega Model Agency (Hamburg)
2. Modelwerk (Hamburg)
3. Model Management (Hamburg)
4. Louisa Models (Hamburg & Munich)
5. M4 Models (Hamburg)
6. Seeds Management (Berlin)
7. Spin Model Management (Hamburg)
8. Munich Models (Munich)
9. Viva Models Berlin (Berlin)
10. PMA (Hamburg)


Top 5 Male Only Modeling Agencies



1. Success (Paris)
2. Kult Model Agency (Hamburg)
3. I Love Models Management (Milan)
4. MGM (Paris)
5. Bananas (Paris)

Grattis Åsa!


Åsa klarade uppkörningen!




Kan Pacman Rädda mig?



Skrev precis ett långt och bra inlägg när min f*tt dator la av precis när jag skulle posta det. Iallafall, kom tillbaka från doktorn för en stund sedan och de visade sig att jag hade någon form av infektion i lungorna. Fick ta blodprov och doktorn började även fråga mig óm syntomer relaterade till svininfluesan. Lite scary att jag hade alla alla förutom värk i leder. Sen fick jag recept på en medecin som jag varken hade råd eller ork att hämta ut.

Åsa borde vara klar med sin andra uppkörning nu, hoppas hon klarade det den här gången. Hon failade på något skit litet i onsdags, ska ringa henna och se. Btw så är min laptop i två delar så ifall vissa saker doesn't make any sense så skyller vi på det!





Dagens TheOnes2Watch




Namn: Andrea Pearl
Mått: 177/86/61/89/39/cm
Hår/Ögon: Ljus Brun/Grön
Född: 30 May 1991, Brampton, Ontario, Canada
Agenturer: Anita Norris Model Management Inc (USA), Ave Management (Singapore), Donna Models (Tokyo), Ford Models (Toronto)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 






Fortfarande Sjuk




Glömde nämna det igår men har varit ganska sjuk sen min 19-årsdag. Känns som jag har någon form av influensa (hostar, har ont i halsen, har feber, kallsvetas, m.m.), hoppas bara det inte är svininfluensan för då är man ju lite rökt. Läste i Expressen att den kommer att spridas snabbt i hösten och att 40 000 människor riskerar att dö bara i Sverige. Visste inte att den var så allvarlig. Tydligen kommer 15-49 åringar bli hårdast utsatta och det sägs också att arbetsmarknaden kommer bli i behov av mer arbetskraft, perfekt för mig att hitta ett jobb då, dvs. om jag inte hinner dö innan. Har iallafall tid hos doktorn 14.00 så hoppas någon vet vad det är och kan hjälpa mig. Nu ska jag dricka lite mer te och kolla onödigt skit på TV, ses snart igen!

Dagens TheOnes2Watch



Namn: Johanna Wahlberg
Mått: 176/84/60/90/39/cm
Hår/Ögon: Ljus Brun/Grön
Född: 21 December 1992, Sverige
Agenturer: Avenue Modeller (Göteborg), MP Management (Milano)
Davidoff Rankar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

















 


Tackar Malin!

Nu har Malin suttit nästan hela eftermiddagen och hjälpt mig med den grundliga blogglayouten över MSN från London. Vad tycks? Jag tycker att hon gjore ett skitbra arbete, det är fortfarane lite saker kvar att pyssla med men det löser inom sin tid. Förhoppningsvis i och med tiden s kommer jag bl bättre och lära mig mera. Haha, sa ju egentligen från början att jag aldrig skulle börja blogga eftersom alla andra gjorde det men eftersom jag förnuvarade är arbetslös med en del överflödig tid så kan man ju iallafall test på det hela!
´
//Davidoff

Hej,

Här är mitt första officiella blogg inlägg. Har massa att lära mig om bloggande, design, html koder, m.m. skit, så det blir en seg start på bloggandet! Vi ses snart!